Warcraft film: Miért távozott Raimi?

Eddig semmit nem tudtunk arról, hogy a Tobey Maguire-ös Spider-Man filmek rendezője miért is hagyta ott a World of Warcraft filmet idén... de most!

Warcraft film: Miért távozott Raimi?

Eddig semmit nem tudtunk arról, hogy a Tobey Maguire-ös Spider-Man filmek rendezője miért is hagyta ott a World of Warcraft filmet idén. Most már van némi fogalmunk, miután Raimi nyilatkozott a Vulture-nek.

A rendező szerint a Blizzard rosszul menedzselte a projektet. Lényegében arról van szó, hogy ő elvitte a filmet egy olyan irányba, ami a Blizzardnak nem tetszett, ám arról nem tudott, hogy a Warcraft univerzum alkotóinak vétójoga van az ő újraírt forgatókönyvére, csak akkor, amikor már késő volt. Hónapok munkája ment a kukába, ő pedig egyszerűen nem bírta tovább cérnával.

"Megmondtam nekik, hogy meg akarom csinálni a saját sztorimat Roberttel (Rodat), ezt meg is beszéltünk a Legendaryval, akik rábólintottak. Aztán a Blizzard embereinek is megmutattuk, akiknek voltak fenntartásai, de beleegyeztek.

Ezt követően Robert megírta a forgatókönyvet, de mi csak ekkor tudtuk meg, hogy a Blizzardnak vétójoga van. Mi ezt nem tudtuk, nekik pedig már az eredeti sztori sem tetszett igazán. Amikor azt mondták, hogy fenntartásaik vannak, az volt az ő kifejezésmódjuk arra, hogy nem tetszik a sztori és mi más irányba szeretnénk menni. Így miután 9 hónapot töltöttünk azzal, hogy dolgozunk ezen, gyakorlatilag előről kellett kezdenünk mindent."

"Robert el is kezdte előröl, de ez az egész már túl hosszúra nyúlt a Blizzardos embereknek és elfogyott a türelmük. Őszintén szólva szerintem ez a dolgok rossz menedzselésére fogható az ő részükről, amiért nem mondták meg kereken már az elején, hogy megvétózták a sztorinkat. Miért hagyták, hogy tovább dolgozzunk rajta? Féltek megmondani nekem?"

Ami azt illeti, lehet némi igazság abban amit Raimi nyilatkozott ugyanakkor a rossz kommunikáció az érintettek közt nem csak az egyik fél hibája. Továbbá kérdés, hogy ha nem lett volna a szerződés szerint vétó joga a Blizzardnak, akkor Raimit nem is érdekelte volna, hogy milyen fenntartásaik vannak a világ megalkotóinak a sztori kapcsán? Érdekes.

Az új rendező, Duncan Jones azt vallotta magáról, hogy ő egy igazi gamer, és nyíltan hirdette, hogy féltékeny a WoW projekt rendezőjére. Most örülhet, mert az ölébe hullott a film. Raimi elismeri az ő eddigi munkásságát, szerinte ha valaki, akkor ő jól meg tudja csinálni ezt a filmet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward