Walk The Light – Charlie Csodaországban

Egy villanyszerelő rejtvényes kalandjai a föld alatt...

Walk The Light – Charlie Csodaországban

A villanyszerelők élete – valljuk be – általában nem túl izgalmas. Szerelgetnek, drótozgatnak, nem sok olyan dolog akad, ami felvillanyozná őket, kivéve persze, ha rossz helyen nyúlkálnak… Így volt ezzel hősünk, Charlie is, aki hetyke kis sisakjában becsületesen végezte munkáját egészen addig, míg egy nap megnyílt alatta a föld, és ő lezuhant a nyúl üregébe – és csak zuhant és zuhant és zuhant, aztán még zuhant egy keveset, de szerencsére túlélte. Nyilvánvalóan nem sok értelme lett volna az ellenkezőjének a játék szempontjából.

A nagy esés után viszont nem várt rá sem a Kalapos, sem a Fehér Nyúl, sem holmi kártyakatonák vagy a Vigyori Macsek. Egy teremben ért földet, benne egy ajtóval, némi díszítőkellékkel és fényforrással. Meghökkenve tapasztalta, hogy moccanni sem bír, míg valami világító paca rá nem irányul. Segítséééég, kezdte volna a kiáltozást, de ekkor léptünk mi a képbe, és nekiláttunk, hogy kimentsük szorult helyzetéből.

A Walk The Light egy kétdimenziós platform-puzzle játék, melyben Charlie barátunkat kell átsegítenünk a különböző szinteken teleportok, emeltyűk, liftek, kapcsolók és egyebek segítségével. A csavar ott van, hogy emberünk csak akkor képes mozogni, ha ráirányul egy fényfolt, vagy felvesz egy rövid ideig ható önálló fényforrást. Ezt a foltot irányítjuk, váltjuk át különböző formákra a közönséges, de mozgatható pacnitól a forgatható, de fix középpontú fényszalagig. A cél minden pályán az, hogy eljussunk az ajtóig. Olykor extra kulcs is szükséges a kinyitásához, tehát először ezt kell összeügyeskednünk. Ugrás, mint olyan nem létezik a játékban, ezzel egy rakás kézenfekvő megoldás kiesik. Ugrándozás helyett kapunk például teleportokat, bonyolításként ezeket különböző színkódokkal, színváltásokkal és fényre reagáló aktiválókkal turbózták fel.

A kezdeti pályák nagyon egyszerűek, bevezetésként szolgálnak a játék trükkjeibe. Ha sikeresen befejeztünk egy szakaszt, kis ablakban megkapjuk időeredményünket, a legjobb eddigi időnket és a feljegyzett rekordot is. Az elején cirka félperces körökre kell gondolni, de aztán természetesen egyre összetettebbek és nehezebbek lesznek a pályák, komolyabb gondolkodást igényelnek a feladatok és több eszközt is kell használnunk, például felvehető dobozokat és hasonlókat. A másik oldalról hátráltató szerepben megjelennek lézersugarak, lehetetlen helyeken feltűnő ajtók és társaik, de valahogy sosem válik frusztrálóvá a játék, amiért mindenképp nagy piros pontot érdemel.

A grafika egyszerű, de kedves, nem mondanám csúnyának, a célnak mindenképp megfelel, cserébe a legvacakabb gépen is vígan elfut – ez meg is látszik az ajánlott, kőkemény Core 2 Duo 2 GHz-es procit tartalmazó konfiguráción. Az egyik legjobb elem a játékban a zene, ami – bár teljesen repetitív – megadja a hangulatot és remekül aláfesti a „gondolkodási folyamatot”, nekem nagyon tetszett.

A negatívumok terén meg kell említeni az UI-t, ami elég gyengére sikerült (a fénypaca formájára van benne opció, illetve a használható nagyjából két darab eszköz aktiválható vele), bár valójában nincs is rá akkora szükség, legalábbis én általában jól elvoltam nélküle. A másik probléma a játék rövidsége, néhány óra alatt simán végig lehet játszani, ami nem is lenne akkora gond, ha nem lenne a harmadik dolog, amin fennakadtam: jelenleg 10 euróba kerül a játék a Steamen, szerintem ennyit egyszerűen nem ér. Egy cirka 50 százalékos leárazás vagy egy Humble Bundle-ba való integrálás sokat dobhatna az ár-érték arányon.

Ha könnyed agymozgató kikapcsolódásra vágysz, akár kisgyerekkel is (hiszen a játék teljesen erőszakmentes), jó választás lehet alkalmi időtöltésre, főleg, ha sikerül alacsonyabb áron lecsapni rá. Azért tegyük hozzá, hogy kis keresgéléssel bőven találhatunk jobban sikerült példányokat is a műfajban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward