VR-ban deríthetjük majd fel Csernobilt

Pripyat és Csernobil számos lezárt részét fedezhetjük fel egy új VR-os projektnek köszönhetően.

VR-ban deríthetjük majd fel Csernobilt

A csernobili katasztrófa 30. évfordulójára a lengyel The Farm 51 néven futó stúdió úgy gondolta, hogy ideje végre mindenkinek megmutatni a felrobbant atomerőmű környékét - mármint a mindenki alatt azt értem, aki rendelkezik valamilyen VR-os eszközzel. A csapat különleges engedéllyel a zóna olyan részeire mehetett be, amiket egyébként elzárnak a látogatók elől, és mindenféle technológiát bevetettek annak érdekében, hogy ezeket megörökítsék, és visszaadják egy játék formájában: 3D-s szkennelés, különleges fotós eljárások, sztereoszkópikus videók, volt itt minden.

A Chernobyl VR Project alapvetően egy dokumentumfilmes stáb egyik emberének bőrébe bújtatja a játékost, akinek feladata, hogy feltárja, mi is történt pontosan a helyszínen. Ennek érdekében bebarangolhatjuk Csernobil és Pripyat jelentős részét, mindenfelé nyomokat találhatunk, amiből információk derülnek ki, és még egy idős túlélőnek is segítenünk kell megtalálni a családja emlékeit. Az anyagnak ugyanúgy célja a "játék" és az oktatás is.

A fejlesztők döbbenetes részletességet ígérnek: a falról lehámló festék, a rozsdásodó régi pénztárgép, a hátramaradt holmik mind-mind az utolsó pixelig hitelesek lesznek. Ehhez bevetették ugyanazt a fotogrammetria nevű eljárást, amit a The Vanishing of Ethan Carter és a Star Wars Battlefront is használ.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Chernobyl VR Project mikor jelenik meg, de az biztos, hogy kompatibilis lesz a Samsung Gear VR-ral, az Oculus Rifttel, a HTC Vive-val és a PlayStation VR-ral is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward