Visszaütött az Oculus Rift blokkolási kísérlete

Az Oculus nem szeretné, hogy a tartalmait más headseten élvezzük, de ez most nem sült el jól számukra.

Visszaütött az Oculus Rift blokkolási kísérlete

Az Oculus Rift még a múlt héten kapott egy biztonsági frissítést, melynek az volt az elsődleges célja, hogy megnehezítse a kalózok dolgát, valamint ellehetetlenítse azt, hogy az Oculus tartalmait más VR-os headseteken élvezhessük.

Ez utóbbit ugyanis a Revive nevű mod már lehetővé tette, ami bizony szúrta az Oculus szemét. Az új frissítéssel az Oculus leellenőrzi, hogy egyáltalán van-e csatlakoztatva egy Rift a számítógéphez, mielőtt bármilyen tartalom elindulhat. Ez az egész azonban most csúnyán visszaütött.

A Revive ugyanis eredetileg annyit csinált, hogy az Oculus Runtime hívásait fordította át élőben OpenVR-os hívásokká. Most, az új patch után azonban a Revive fejlesztői találtak egy módot arra, hogy teljesen megkerüljék az Oculus DRM-jét, és ezzel már azt is ki tudták iktatni, hogy ellenőrizhető legyen, hogy egyáltalán legálisan vettük-e meg az adott játékot.

A Revive készítője megjegyezi, hogy egyébként a mod elkészítésekor sosem az volt a célja, hogy a kalózkodást támogassa, és megkér mindenkit, hogy ne is használják ilyen célra ezt a programot.

Ez az egész valójában csak azért jött létre, mert az Oculus furcsa módon kevesebb mint fél év alatt megváltoztatta a hozzáállását a témában. Palmer Luckey, a cég vezetője akkor még azt írta, hogy amennyiben a felhasználók megvesznek tőlük egy játékot, egyáltalán nem bánja, ha azt modolják és valami máson futtatják. "Ahogy azt már milliószor elmondtam, nem az a célunk, hogy az embereket bezárjuk a saját hardverünkbe, és ebből profitáljunk" - írta Redditen Luckey.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward