Visszatért Dennis Dyack és a Shadow of the Eternals

Pedig ennyi bukta után azt hittük, hogy örökre a süllyesztőbe került a projekt.

Visszatért Dennis Dyack és a Shadow of the Eternals

Történetünket érdemes ott kezdeni, hogy a mára meglehetőségen rossz hírű dizájner és stúdióvezető, Dennis Dyack fel akarta támasztani a GameCube egyik klasszikusát. Ez az Eternal Darkness volt, aminek a szellemi örökösét Shadow of the Eternals néven futtatta meg a Kickstarteren három évvel ezelőtt, ráadásul egy éven belül kétszer is. Mindkétszer elbukott.

Mindössze egy nagyon korai in-engine demó, és néhány artwork került ki belőle, így igazából nem csoda, hogy sokan nem hittek Dyacknek. Az úriember neve ugyanis a nagyot bukott Silicon Knights stúdióval fonódott össze, aminek a vezetője volt. Ők felelősek a hatalmas költségvetésből készült, és rendkívül sikertelenné vált Too Human, valamint a szimplán csak borzalmas X-Men: Destiny fejlesztéséért is.

Ezt követően ráadásul még az Epic is beperelte őket, mondván bizonyos szerződéseket megszegve illegálisan használták fel az Unreal Engine egyes részeit. A bíróság végül az Epicnek adott igazad, és 9,2 millió dollárnyi kár megfizetésére kötelezte Dyack csapatát, azonban azt már nem tudjuk, hogy ezt végül ki tudták-e csengetni. Nem valószínű.

Dennis Dyack és az új generáció

Dyack ezután Precursor Games néven alapított egy új, független stúdiót, és innen próbálkozott meg a Shadow of the Eternal elkészítésével, azonban a több mint tíz éves Eternal Darkness szellemi örökösének ígérete sem volt elég ahhoz, hogy a közösségi finanszírozási kampány sikerüljön. Először 1,5 millió dollárt akartak összeszedni, majd miután ez nem sikerült, már csak 750 ezret, de az is elbukott.

Ezután erősen valószínű volt, hogy a Precursor Gamesnek hamarosan vége lesz. Nem csak azért, mert erősen bebukták a Kickstartert, hanem azért is, mert menet közben a stúdió társalapítója, Kenneth McCulloch börtönbe került gyermekpornográfia és szexuális erőszak vádjával. És igen, a megszűnésre nem is kellett sokat várni, még 2013-ban bekövetkezett.

Most azonban Dyack visszatért, mégpedig egy YouTube-csatorna vezetőjeként. Ez a Quantum Tunnel, amivel a készítő azt szeretné elérni, hogy mélyebb betekintést adjon a nézőinek a különböző médiatermékek (filmek, játékok, stb.) elkészítésével kapcsolatban.

A csatorna legutolsó podcastjában azonban Dyack azt mondja, hogy a Shadow of the Eternals újra terítékre került és el fog készülni, majd a lenti videót is posztolta külön. Azt is megemlíteni továbbá, hogy szerinte az "extrém módon etikátlan" játékújságírás miatt bukott el mindkétszer a Kickstarter-kampány.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward