Visszatérhet a Rock Band

A Harmonix alapítója szerint nem halott a műfaj, annak ellenére sem, hogy az Activision alaposan kiégette.

Visszatérhet a Rock Band

A zenés-hangszeres ritmusjátékok berobbantak, pár évig rendkívül jól pörögtek, aztán ahogy jöttek, úgy el is tűntek. A Harmonix vezetője, Alex Rigopulos azonban biztosított mindenkit arról, hogy nem ez az út vége, és a Rock Band is visszatér előbb vagy utóbb.

A zenés játékok végzetét sokak szerint az Activision hozta el azzal, hogy rendkívüli módon túlpörgette a Guitar Hero-részek kiadását, így a műfaj idő előtt égett ki. Rigopulos szerint ebben van valami, de azért nem lehet mindent az Activisionre kenni: "Ahogy az lenni szokott, a valóság ennél némileg komplikáltabb. Például nem segített az sem, hogy a Guitar Hero és a Rock Band voltak a legdrágább játékok a piacon a recesszió időszakában. Ráadásul egyik játék sem tudott eléggé megújulni menet közben, egyik sem tett le igazán újat az asztalra az első részek megjelenése után".

A legfontosabb azonban ezután következik: "Ezeket a hibákat orvosolni fogjuk a következő Rock Banddel. Szomorú voltam, amikor a sorozat először leszálló ágra került, de valamilyen módon vissza fog térni" - mondta Rigopulos.

Az úriember szerint a zenés játékoknak ugyanúgy fejlődniük kell, mint ahogy a popkultúra minden más szegmensének, különben csak ideiglenes fellángolások lesznek - ahogy láttuk ezt a hangszeres játékoknál, majd a táncos játékoknál, és biztos lesz egy következő vonulat is. "A zene állandó része az emberek életének, mint ahogy a játékélmény is. A Harmonix feladata, hogy kitaláljuk, hogyan erősítheti ez a kettő egymást, és hogyan tudjuk ezeket új módokon tálalni."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward