Visszatér a Wipeout fejlesztője

A Firesprite néven alakult új stúdió 20 ex-Studio Liverpool tagból áll

Visszatér a Wipeout fejlesztője

Az augusztusban bezárt Sony Studio Liverpool 20 veterán tagja Firesprite néven új csapatot hozott létre. Első munkájuk a PS4-es The PlayRoom nevű alkalmazás grafikájának és menü dizájnjának elkészítése volt. A csapat most egy rejtélyes új projekten dolgozik, melynek leplezésére még nem állnak készen. Annyit azért elárultak, hogy egy új játékmotort fejlesztenek, továbbá olyan eszközöket, amelyek a legjobb kezekbe, a művészekébe és a dizájnerekébe adják a kreativitás erejét. A motor segítségével olyan játékokat tudnak majd készíteni, amelyek több platformon is futnak, beleértve a mobiltelefonokat és a táblagépeket is, de a legnagyobb hangsúlyt a konzolok fogják kapni.

A Studio Liverpool gyökerei 1984-ig nyúlnak vissza, akkor alakultak meg ugyanis Psygnosis néven, de már akkor voltak olyan tagjaik, akik korábban olyan játékokon dolgoztak, mint a Shadow of the Beast, a Lemmings vagy a Colony Wars. A Sony aztán 1993-ban felvásárolta és átnevezte a stúdiót, ami ezután olyan versenyjátékokra specializálódott, mint a Wipeout, ezen kívül részesei voltak a PSone, PS2, PSP, PS3 és Vita platformok indulásának is.

A Firesprite főnöke, Graeme Ankers, aki a Studio Liverpool vezetője is volt egyelőre még nem tudja, hogy előveszik-e a Psygnosis régi címeit. Nagyon szeretik ezeket játékokat, de a döntés nem az ő kezükben van. A Wipeout különösen közel áll a szívükhöz, így nem kérdés, hogy mit válaszolnának, ha a Sony felkeresné őket a folytatás elkészítésével kapcsolatban, de a döntés, hogy legyen-e egyáltalán folytatás megint csak nem rajtuk áll.

Nemcsak a Firesprite az egyetlen stúdió, amely a Sony Liverpool hamvaiból született: Mike Humphrey és Karl Jones dizájnerek Andrew Jones programozóval és Jon Eggelton veterán művésszel együtt alapítottak új csapatot Sawfly Studios néven.

Kapcsolódó hírünk:

Maradnak a Wipeout Online szerverek

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward