Videós reklámok jöhetnek a PC-s és konzolos játékokba, az EA már le is szerződött

A videók megtekintéséért játékbeli jutalmak járnak majd.

Videós reklámok jöhetnek a PC-s és konzolos játékokba, az EA már le is szerződött

Az ingyenesen játszható mobilos anyagokban már bevett szokás után a jövőben PC-s és konzolos játékokba is megérkezhetnek a videós hirdetések a Simulmedia által fejlesztett playerWON platform segítségével. A fejlesztők eddig úgy gondolták, hogy az ilyen jellegű hirdetések bénák és bezavarnak a felhasználói élménybe, azonban a kecsegtető bevétel láttán egyre inkább kezdik meggondolni magukat.

Talán nem túl nagy meglepetés, hogy az Electronic Arts már le is szerződött a céggel.

A platform lényege, hogy a játékosok eldönthetik, hogy megnéznek-e egy 15-30 másodperces reklámot, amiért cserébe valamilyen in-game jutalmat kapnak. A platform az ígéretek szerint nagyon könnyen integrálható a meglévő vagy fejlesztés alatt álló játékokba, és a készítők könnyen meghatározhatják, hogy a reklámok megtekintéséért cserébe milyen jutalmak járjanak.

Fontos, hogy a jutalom csak a reklám teljes végignézéséért jár, amit a Simulmedia a platformon keresztül a saját szerverein követ. Érdekes módon a saját kutatásaik szerint az emberek hajlandóak megtekinteni akár napi 10 reklámot is annak érdekében, hogy ingyen hozzájussanak olyan in-game cuccokhoz, amik egyébként adott esetben fizetősek lennének.

A Simulmedia azzal igyekszik megnyerni magának az ügyfeleket, hogy rámutat: az utóbbi években brutálisan növekedett a játékostábora a free-to-play anyagoknak, mint a Fortnite, az Apex Legends, a Call of Duty Warzone, azonban a felhasználók több mint 90%-a sosem költ pénzt ezekben a játékokban.

Ezen kívül szerintük így elérhető a fiatal korosztályt is, akik már viszonylag ritkán látnak videós reklámokat, hiszen például tévét nem néznek, rádiót nem hallgatnak, a YouTube-on pedig öt másodperc után továbbot nyomnak. Ezzel a módszerrel azonban motiváltak lennének arra, hogy végignézzenek egy teljes videós reklámot a jutalmakért cserébe.

Érdekes módon korábban a Morgan Stanley készített egy felmérést, amiben rámutattak, hogy a konzolos játékokba bevezetett videós reklámok piaca elérheti a 2 milliárd dollárt már akkor, ha csak a felhasználói bázis 45%-a dönt úgy, hogy végignézi a reklámokat. Az ezer nézőre levetített óránkénti két reklám ára körülbelül 20 dollár, ami jóval olcsóbb, mint amennyit a piaci szereplők ugyanennyi elérés esetén a hagyományos tévés reklámokra költenének.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap