Videocsevegésre gyúr az Instagram

Videocsevegésre gyúr az Instagram

Az Instagram az elmúlt időszakban nagyon belehúzott a Direct felülethez köthető fejlesztések tekintetében, és ezúttal is egy ilyen újításról számolhatunk be. Az üzenetküldő már egy ideje lehetőséget nyújt egyebek mellett arra is, hogy videohívásokat kezdeményezzenek az emberek, és az aktuális fejlesztésnek köszönhetően a csoportos beszélgetések összehozása is egyszerűvé válik.

Galéria megnyitása

A Direct üzeneteknél ettől kezdve egy szimpla beszélgetésből indított videóhíváshoz menet közben hozzá lehet adni embereket. Így például, ha ketten elkezdenek programot szervezni, pillanatok alatt behívhatnak a társalgásba olyanokat, akiket szintén szeretnének bevonni akár mondjuk egy időpont egyeztetése miatt. A videohívásokat legfeljebb ötfősre lehet bővíteni, szóval három ember vehető fel menet közben az új opció bevetésével.

Az új résztvevők hozzáadása nagyon egyszerűen történik, csak a folyamatban levő beszélgetésnél fel kell húzni a képernyő aljáról az ismerősök, illetve követett személyek listáját – ez úgy van rendezve, hogy azok vannak elől, akikkel eleve többet kommunikál a fiók tulajdonosa –, és a behívni kívánt személyek neve mellett meg kell bökni hozzáadásra szolgáló gombot. Ha ez megvan, akkor a partnernél azonnal kicseng az okostelefonon az Instagram applikációja, és az érintett a hívás fogadása után rögtön bekerül a csoportos társalgásba.

A videóbeszélgetéseket egyébként az Instagramon nagyon rugalmasan lehet kezelni, ami megmarad a több résztvevő bevonását követően is. A Directről indított hívásokat például könnyedén le lehet tenni a képernyő valamelyik sarkába, és a hívás ideje alatt ilyenformán még tartalomfogyasztásra is maradhat ideje az embereknek. De persze az is lehet, hogy a csevegés témája például egy közösen megtekintett felhasználói profil a benne foglalt felvételekkel. A hívások lekicsinyítését követően a Direct felülete is használható marad, szóval akár azt is megteheti az eszköz tulajdonosa, hogy amíg az ismerőseivel videohívásban van, másoknak szöveges üzenetben válaszol. Az applikációban le is lehet némítani a beszélgetések egyes résztvevőit, ha a szükség éppen úgy hozza.

Az Instagram Direct felületének új lehetősége az Android és az iOS operációs rendszer esetén egyaránt elérhető.

Instagram: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap