VIA: USB 3.0-val a gyorsabb USB 2.0-s portokért

VIA: USB 3.0-val a gyorsabb USB 2.0-s portokért

A VIA Labs egy új, ötletes technológiát fejlesztett ki, amely az USB2 Expressway Dedicated Bandwith Technology nevet viseli és kifejezetten USB 3.0-s szabvány köré épülő hubokhoz készült. Az eljárásnak köszönhetően jelentősen javítható az USB 2.0-s eszközök teljesítménye, amennyiben egyszerre több ilyen eszközt is használunk. Azok az USB 3.0-s hubok, amelyek az említett technológiára támaszkodnak, lehetővé teszik, hogy USB 2.0-s eszközeink maximális, teljes sávszélesség mellett üzemeljenek, ugyanis minden porthoz dedikált, teljes USB 2.0-s sávszélességet biztosítanak, így az eszközökben rejlő lehetőségek maximálisan kihasználhatóak.

Az USB 2.0-s eszközök 30-40 MB/s-os sávszélességgel gazdálkodhatnak, ami megoszlik a csatlakoztatott eszközök között. Amennyiben több eszközt használunk – külső merevlemezeket, pendrive-okat, webkamerákat és egyebeket – akkor a rendelkezésre álló sávszélesség megoszlása rontja az egyes eszközök teljesítményét. Az USB 3.0-s szabvány az USB 2.0-snál tízszer nagyobb sávszélességet kínál, segítségével így könnyedén elérhető 300-400 MB/s közötti adatátviteli sebesség. Itt jön a képbe a VIA új technológiája, amely lehetővé teszi az USB 2.0-s eszközök számára, hogy kihasználják az USB 3.0-s szabványban rejlő lehetőségeket, így minden USB 2.0-s eszköz teljes, maximális sávszélességgel gazdálkodhat, azaz a tőle elvárható legjobb teljesítményt nyújthatja.

Az USB2 Expressway Dedicated Bandwith technológia jelentősen csökkenti az adatátvitelhez szükséges időt: két USB 2.0-s adattároló között a másoláshoz szükséges idő akár ötödére, vagy még kevesebbre csökkenthető, hála az egy időben történő írás és olvasás lehetőségének. Az új technológia a VIA szerint új élettel tölti meg az USB 2.0-s eszközöket.

Az újítás jól hangzik, most már csak arra van szükség, hogy minél több USB 3.0-s hub rendelkezzen a támogatásával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward