Vezeték nélkül tölthető vízálló táblagép Toshiba módra

Igen, méghozzá a Toshibától. Persze egyelőre csak prototípusként, de élőben is megcsodálhattuk a Toshiba standján a vezeték nélküli töltésben rejlő lehetőségeket, bár egyelőre nem beszélhetünk új távlatokról, mert hosszú még az út mire a technológia az elvárásnak megfelelő szintre fejlődik.

Vezeték nélkül tölthető vízálló táblagép Toshiba módra

Persze egyelőre csak prototípusként, de élőben is megcsodálhattuk a Toshiba standján a vezeték nélküli töltésben rejlő lehetőségeket, bár egyelőre nem beszélhetünk új távlatokról, mert hosszú még az út mire a technológia az elvárásnak megfelelő szintre fejlődik.

A készülék vízállósága nem különösebb meglepetés, hiszen a Toshiba fő piaca Japán, ahol szinte elvárás az ilyen okoseszközök vízhatlansága. Az igazi meglepetést a töltési mechanizmus nyújtotta, ami a mágneses rezonancián alapul. Az elképzelés nem új, a töltőállomásba épített tekercs egy mágneses teret, rezonanciát hoz létre, míg a táblagépbe épített kisebb tekercsek képesek felvenni a rezgéseket, ezzel elektromosságot állítva elő. Korábban a Qualcomm már bemutatott egy hasonló elven működő terméket, ami eZone néven érkezett volna, de sosem került forgalomba, reméljük a történelem nem ismétli önmagát.

A vállalat a bemutató alatt elmondta, hogy nagyobb távolságból is képes tölteni az eszközt, de a kiállított 10,1 hüvelykes képátlóval rendelkező Ice Cream Sandwich-csel operáló tábla csak néhány centiméterről kapta az energiát. Egyes információk szerint, akár akkumulátor nélkül is üzemeltetni tudják már a készüléket, vagyis a töltés hatásfoka már nem a komoly hátrányok listáján szerepel.

Sajnos arról nem beszéltek, hogy milyen célt szeretnének teljesíteni, vagy hogy mikorra kerülhet bevetésre kész állapotba az egyelőre csak Regza néven említett eszköz utódja, de az irány jó, és potenciál is bőven van benne, így szinte biztos, hogy hallunk még a mágneses rezonancián alapuló töltőkről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward