Veszélyben a Fallout MMO

Az Interplay által fejlesztett Fallout MMORPG talán sohasem látja meg a napvilágot, mivel a Bethesda múlt héten benyújtott licenszel kapcsolatos keresete könnyen hidegre teheti az egész projektet.

Veszélyben a Fallout MMO

Az Interplay által pátyolgatott Fallout MMORPG talán sohasem látja meg a napvilágot, mivel a Bethesda múlt héten benyújtott licenszel kapcsolatos keresete könnyen hidegre teheti az egész projektet.

A Fallout 3 készítője szerint az Interplaynek egyeztetnie kellett volna vele, mielőtt újra piacra dobta volna a régi Fallout játékokat online. A Steamen, GOG.com-on és GameTap-en való licenszelés ugyanis áthágja a 2004-es védjeggyel kapcsolatos megállapodást. Ennek eredményeképpen a Bethesda "azonnali, lényeges és visszaállíthatatlan károkat szenvedett", ahogyan azt a Gamasutra megírta.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a Bethesda megpróbálja megfúrni a céget. Legutóbb áprilisban próbálkozott, akkor azt állította, hogy az Interplay azzal hágta át a licensz megállapodást, hogy nem volt képes időben elkezdeni teljes gőzerővel a fejlesztést, és nem is biztosított elég fedezetet erre.

A Project V13 fedőnév alatt futó (Vault 13-ra utal), Fallout világban játszódó MMO körül tehát állandóan megy a vita, de haladni még nem sokat haladtak vele, hiába vonták be a Masthead Studios-t is a buliba. Az Earthworm Jim és a Fallout játékok megjelenésének okát PSN-en, WiiWare-en és XBLA-n nem nehéz kitalálni, valószínűleg a poszt-apokaliptikus MMO-t hivatottak finanszírozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward