Vérre megy a játék

Mi lenne, ha tényleg vért veszítenénk, amikor eltalálnak minket mondjuk egy FPS-ben? A Blood Sport segítségével játék a véradás.

Vérre megy a játék

Érdekes projekt került fel Kickstarterre Blood Sport néven. A projekt középpontjában álló hardver lehetővé teszi, hogy valóban vért veszítsünk, ha találat ér minket játék közben. Mindez nagyon bizarrul hangzik, de a jó ügy érdekében történik. A világon rengeteg kórház és egészségügyi intézmény van, ahol a páciensek vérre szorulnának, de nincs elég ember, aki hajlandó lenne adni. A Blood Sport a kellemeset, azaz a játékot igyekszik összekötni a hasznossal, a véradással, még ha az kissé fájdalmas is.

A szerkezet egyszerűen működik, a force feedback kontrollerből érkező jelet összekötik a vérvételhez szükséges orvosi felszereléssel, amely vért vesz tőlünk valahányszor találat ér minket és a kontroller vibrál. A szerkezethez tartozó elektronika nyilvántartja és szabályozza a levett vér mennyiségét, és az általunk bevitt adatok alapján (kor, súly és egyéb orvosi adatok) leállítja a folyamatot, ha elértük a limitet.

Az ötlet két kanadai úriember, Taran Chadha és Jamie Umpherson fejéből pattant ki, akiknek a projekttel az a célja, hogy elkészítsenek egy ilyen szerkezetet, amely egyszerre több játékost is képes kezelni. A felszerelést különböző gamer rendezvényekre vinnék el, ahol a megfelelő egészségügyi szervezetekkel társulva önkéntes véradókat toborozhatnának.

Az első ilyen rendezvényt Torontóban szeretnék megszervezni, március 17-én, a Battlefield Hardline indulására építve. Nem a Battlefield az egyetlen játék, amellyel a gépezet képes együttműködni, az alkotók szerint bármilyen konzolos játék megfelel a célra, amely vibrálásra tudja bírni a kontrollert.

Az ötletgazdák 250 000 kanadai dollárt szeretnének összegyűjteni. A támogatók nem kapják meg ugyan a hardvert, de az alkotók köszönetet mondanak nekik a weboldalon. Aki segít, az a támogatás mértékétől függően részt vehet a véradó rendezvényeken és kipróbálhatja a felszerelést is. A legnagyobb támogatókat a szervezők meg is vendégelik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward