Végleg bezárta a Sony a DriveClub fejlesztőjét

A legendás Evolution Studios a tavalyi leépítés után most végleg bezárta kapuit.

Végleg bezárta a Sony a DriveClub fejlesztőjét

A Lionhead után egy újabb veterán fejlesztőcsapat zár be, ezúttal a Sony táborából. Az áldozat az 1999-ben alapított Evolution Studios. Az Angliában, Runcorn városában működő csapat olyan játékokért volt felelős a múltban, mint a WRC és a Motorstorm, legutolsó projektje pedig a DriveClub volt.

A DriveClub eredetileg a PlayStation 4 megjelenését követően nem sokkal került volna a piacra, azonban végül egy évet késett, és többnyire borzalmas állapotban jelent meg, így az ingyenes PlayStation Plus-verzió még tovább halasztódott. Miután a Sony és az Evolution megoldotta a legfontosabb problémákat, 2015-ben komoly leépítsen ment át a stúdió, és onnantól kezdve a maradék munkaerő csak a DriveClub bővítésére is csiszolgatására koncentrált. Ez annyira jól sikerült, hogy ma már a DriveClub az egyik legjobb és legteljesebb autóverseny-játék.

A Sony azonban most úgy döntött, hogy végleg bezárja az Evolution stúdiót. A hivatalos közlemény szerint a cég rendszeresen szemlézi az SCE Worldwide Studios csapatait, és eldönti, hogy a jelenlegi erősen kompetitív környezetben melyik projektekre érdemes pénzt szánni. A Sony úgy döntött, hogy a többi európai csapatai jelenleg olyan ígéretes játékokon dolgoznak, hogy inkább azokra érdemes koncentrálni a közeli és közepesen távoli jövőben.

A Sony tudja, hogy ez sajnos azzal jár, hogy magasan képzett és tapasztalt munkatársakat kell elengedni, első körben azonban igyekeznek mindenkinek munkát találni az európai stúdióknál, ha pedig ez nem lehetséges, akkor segítik az elhelyezkedést más fejlesztőcsapatoknál.

A DriveClub vezető fejlesztője, Paul "Rushy" Rustchynsky a Twitteren köszönte meg a rajongóknak, a Sonynak és az Evolution munkatársainak az utóbbi éveket, és azt írja, hogy egyelőre tart egy kis szünetet, mert időt szeretne tölteni a családjával.

Az Evolution a bezárás előtt a DriveClub VR-os verzióján dolgozott, ami a beszámolók szerint jól nézett ki és szépen is futott. A stúdió bezárása vélhetően azt jelenti, hogy ez már sosem készül el, de ezzel kapcsolatban még várjuk a Sony hivatalos állásfoglalását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward