Véget ért a Friday the 13th fejlesztése

Már akkor sem folytatódna a fejlesztés, ha a jogi gondok megoldódnának.

Véget ért a Friday the 13th fejlesztése

A Friday the 13th ugyan egyszórakoztató játék volt, és rengeteg potenciál lehetett volna benne, ha a készítők a továbbiakban is tudják biztosítani hozzá a tartalmat és tudják bővíteni. Ez a folyamat azonban egy jogi vita miatt megakadt.

A probléma tavaly ütötte fel a fejét, amikor is a az eredeti Friday the 13th film írója, Victor Miller beperelte a film producerét és rendezőjét, Sean Cunninghamet. A franchise jogai ugyanis jelenleg az utóbbinál vannak, azonban az előbbi azt állítja, hogy az amerikai szerzői jogi védelem miatt valójában őt illetné meg. Cunningham azzal érvel, hogy a koncepció, a kreatív irány és a pénz is tőle érkezett a film elkészítésére, Miller pedig csak felbérelt íróként rakta össze a forgatókönyvet.

Akárhogy is, mindez azt jelenteti, hogy amíg a pereskedés tart, a Friday the 13th játék készítőinek abba kellhagynia gyakorlatilag minden munkát. Ekkor még lehetett remény arra, hogy a két filmes úriember között hamar megoldódik a vita, és folytatódhat a játék bővítése, azonban a pereskedés azóta is tart.

"Egy játék fejlesztését nem lehet csak úgy felfüggeszteni bizonytalan ideig, majd egyszer csak újra folytatni, ez így nem működik. Főleg, hogy még csak fogalmunk nincs, hogy egyáltalán mikor folytathatnánk újra, ha valaha egyáltalán. Nem készíthetünk olyan tartalmakat, amiket lehet, hogy sosem adhatunk ki, ez egyszerűen üzletileg nem működik" - mondta a fejlesztő Gun Media fejese, Wes Keltner.

Keltner elárulta, hogy még teljesen saját, az eredeti filmhez nem kapcsolódó tartalmak beépítésére sincs lehetőség, egy darab sziklát, vagy fát nem tudnak jogszerűen betenni a játékba. Jelenleg annyit tudnak tenni, hogy fenntartják a konzolos dedikált szervereket, karbantartásokat végeznek, és javítják a hibákat.

Viszont a Friday the 13th most már bizotsan nem fog tovább bővülni tartalommal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward