Van 5 percem, irány a második életem...

A Nielsen Games legújabb felmérései szerint - amelyet 180.000 véletlenszerűen kiválasztott amerikai családon végeztek - nem meglepő módon megint csak a World of Warcraft bizonyult a legtöbbet játszott játéknak, ám a legtöbb sunyiban lopott 5 perc mégiscsak a Second Life nevezetű MMO nevéhez fűződik.

Van 5 percem, irány a második életem...

A Nielsen Games legújabb felmérése szerint - amelyet 180.000 véletlenszerűen kiválasztott amerikai családon végeztek - nem túl meglepő módon megint csak a World of Warcraft bizonyult a legtöbbet játszott játéknak, ám a legtöbb sunyiban lopott 5 perc mégiscsak a Second Life nevezetű MMO nevéhez fűződik.

A Second Life-ot jászók egy héten átlagosan 760 percet töltenek a program előtt, míg a WoW előtt 653 percet. Ehhez viszont hozzá kell tenni, hogy az összes feljegyzett idő 47%-a tartozott a World of Warcraft-hoz, míg a "Második Élet" csak elenyésző 3,2%-ot tudhat magáénak (ergo jóval kevesebben játszanak vele). Több MMO nem szerepel a sokat játszott játékok 10-es listáján, ez a kettő viszont az elején tanyázik és olyan játékokat utasított maga mögé mint a Civilization IV, a Half Life 2 és a most újra felkapott StarCraft (a második részt várva a rajongók elővették nosztalgiázni).

A Massively jelentései szerint egy amerikai egy héten átlagosan 47 percet tölt a YouTube előtt, 84-et a Facebook előtt és mindössze csak 10-et tölt a MySpace-en.

A Second Life virtuális világa egészen más, mint a többi MMO, amelyek többsége fantasy és sci-fi alapokra építkezik. Ez a saját megszokott világunk virtuális tükörképe, ahol a játékosok adhatnak-vehetnek, szolgáltatásokat nyújthatnak és legálisan átválthatják az ottani „játékpénzt” igazira. Ebből fakadóan egész cégek alakultak, amelyek a Second Life meg nem fogható javaira alapozzák működésüket, és meg kell hagyni elég jó profitot is termelnek...

                             

(Khm... meg is érdemlik ezt a játékot amerikai barátaink! ^^)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward