Valve leépítések: Mi csak ne találgassunk

Már jó ideje keringenek pletykák leépítésekről a Steam és a Half-Life sorozat atyáinak háza táján.

Valve leépítések: Mi csak ne találgassunk

Már jó ideje keringenek pletykák leépítésekről a Steam és a Half-Life sorozat atyáinak háza táján. A GamaSutra szépen össze is gyűjtötte a részleteket, beleértve a dolgozók listáját is, illetve azokat, akik eltűntek róla.

Az elbocsátottak között ott van az üzleti fejlesztésért felelős igazgató, néhány volt Weta animátor (egy közülük az Industrial Light and Magicnél is dolgozott), egy játékteszt vezető és egy MI programozó, aki 2002 óta dolgozott a cégnél. A listáról eltűnt Jeri Ellsworth is, aki egy érdekes hardver projektet vezetett, melyről már korábban beszámoltunk. A hölgy már a Twitterén is megerősítette, hogy lapátra került.

Az elbocsátások között nehéz bármilyen összefüggést találni, bár állítások szerint komoly érvágást jelentenek. Rebesgetik, hogy nagy felülvizsgálat volt a cégnél és nagy döntések születtek, amik összesen 25 ember elbocsátásában kulminálódtak. A nagy felhajtás és pletykaáradat elérte Gabe Newellt is, aki meglepő módon reagált, igaz, hárító módon:

"Nem, nem lövünk le egyetlen projektet sem. Nem, nem változtatunk a prioritásainkon vagy a projekteken amiket megbeszéltünk. Nem, ez nem a Steam és Linux hardverekről vagy a {játék neve}-ról szól. Nem fogjuk senkivel megvitatni, hogy ki vagy ki nem dolgozik a Valve-nál."

A játékipar kemény üzlet, még egy olyan cég sem érezheti magát biztonságban, mint a Valve. Mi azért reméljük, hogy nincsenek bajban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward