Változik a Windows 10 Update szolgáltatása

Mostantól kideríthető, hogy az adott Windows 10 frissítés pontosan milyen újításokat, illetve hibajavításokat tartalmaz – eddig ilyesmire nem igazán volt lehetőség.

Változik a Windows 10 Update szolgáltatása

A Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 10 gőzerővel terjed a felhasználók körében, de ez nem is véletlen, hisz legális Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerekről ingyenesen lehet Windows 10-re frissíteni, és a csomag a napokban a Windows Update szolgáltatás ajánlott frissítései közé is bekerült, így még többen állnak majd át valószínűleg az új szoftverre. Az átállásra persze szükség is lesz, ha következő generációs processzor beszerzését tervezzük, ugyanis az érkező központi egységek már csak Windows 10 alatt kapnak teljes körű támogatást.

A Windows 10 ezzel együtt természetesen tempósan fejlődik is, amire remek példa, hogy a Microsoft a felhasználói visszajelzések alapján némileg átalakította a Windows Update szolgáltatás működését. Windows 10 alatt eddig nem igazán derült ki egy-egy frissítésről, hogy az pontosan milyen újításokat, illetve milyen hibajavításokat tartalmaz, de ennek mostantól vége. A Microsoft nemrégiben létrehozott egy új weboldalt, amely a Windows 10 Update History nevet kapta, feladata pedig az, hogy tájékoztassa a felhasználókat, egy-egy új Windows frissítés pontosan milyen főbb változtatásokat tartalmaz. Ez a szolgáltatás nagyban megkönnyíti majd a felhasználók dolgát, a rendszergazdák pedig talán még náluk is jobban örülnek majd neki, hisz ők rendszerint extrém óvatosak, ha frissítés alkalmazásáról van szó.

A fenti változás a stabil Windows 10 kiadásokat érinti, de a Windows 10 Insider programban résztvevők sem maradnak újítás nélkül. Ők eddig csak „Fast” vagy „Slow” frissítési csatornák közül választhattak: előbbinél minden újítás és build azonnal elérhető, így magasabb kockázatot kell vállalniuk a „tesztelőknek”, míg utóbbinál lassabban érkeznek az újítások és a friss buildek, így a rendszer üzemeltetése során összességében kevesebbszer jelentkezik probléma. Mostantól rendelkezésre áll egy új opció is, ami a „Release Preview” nevet viseli. Ez az opció kontrolláltabb frissítési lehetőséget kínál, mint a „Fast” és a „Slow” módok, de így is idő előtt kaphatják meg a felhasználók a frissítéseket. Ennél az üzemmódnál a rendszer az aktuális Windows 10 buildnél marad, de a Windows frissítéseket, Microsoft alkalmazás frissítéseket, driver frissítéseket és az újításokat ugyanúgy fogadja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward