Valódi játékötletek a Molyneux paródia alapján

A Molyneux paródiának indult Twitter fiók ötletei rengeteg alkotót inspiráltak világszerte.

Valódi játékötletek a Molyneux paródia alapján

A Peter Molyneaux-t parodizáló Molydeux Twitter fiók inspirálta az első olyan találkozót, amelyen programozók vettek részt, és melynek központi témája az volt, hogyan készülhetnek játékok különböző humoros, eszement vagy lehetetlennek tűnő ötletekből. Az első eseményt Patrick Klepek (Giant Bomb) és Anna Kipnis (Double Fine) szervezte még 2012-ben "What Would Molydeux?"(becenevén Molyjam) címmel, és ezt a találkozót később világszerte még sok hasonló követte. Az alábbi videót a Molydeux Twitter tulajdonosa készítette és osztotta meg az első rendezvény résztvevőivel.

Kipnis tegnap a GDC konferencián arról beszélt, hogyan lett a kezdeményezésből világméretű esemény, és azt is elmesélte, hogy az első találkozóra a paródia Twitter fiók tulajdonosa Adam Capone és maga Peter Molyneux is áldását adta. Kipnis azt is hangsúlyozta, hogy az ilyen rendezvények során sosem a versenyen van a hangsúly, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, ezen kívül ötleteket is adott azoknak, akik hasonló találkozókat szeretnének szervezni. Fontos pl. a jó témaválasztás, mert egy kellően humoros és laza ötlet leveszi a nyomást a résztvevőkről, ezért nem szabad eldobni még azokat a gondolatokat sem, amelyek teljesen eszementnek tűnnek – sosem lehet tudni, mi lesz belőlük.

Rövid válogatás a legvadabb ötletek közül (még többet a Molydeux Twitter oldalon találhattok):

- Túlélő horror bowling.

- Akciójáték, amelyben ha meghalunk, 10 perccel a halálunk előtt respawnolunk, és csak akkor haladhatunk tovább, ha megmentettük előző önmagunkat.

- Egy játék, amelyben mi vagyunk a Youtube, intelligenssé válunk és le kell vadásszuk a gagyi macskás videókat, különben szörnyű életünk lesz.

- Konzolos játék, amellyel gyermekünk játszik, de nem tud róla, hogy az ellenfeleit mi irányítjuk okostelefonunkról.

- Autóverseny, amelyben nem a kocsit, hanem az utat irányítjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward