Valóban formabontó okostelefont mutatott be a Sharp

A japán vállalat hazájában leplezte le a nem mindennapi megjelenésű RoboHont, ami egészen különös képességek birtokában lesz.

Valóban formabontó okostelefont mutatott be a Sharp

Unja már, hogy szinte minden okostelefon egy kaptafára készült? Valami olyan mobilra fája a foga, ami letér a többiek által kitaposott útról? Nos, akkor van egy jó hírünk, a Sharp legújabb okostelefonját talán éppen önnek találták ki. A RoboHon meglehetősen rendhagyó testet öltött, és azt is biztosan kijelenthetjük, hogy nem lesz egy konkurens sem, aki másolással vádolná meg a japán vállalatot.

A RoboHon neve rögtön elárulja, most nem egy mezei mobillal hozott össze minket a sors. A készülék dizájnja egy egészen emberi megjelenésű robotot formáz, rendelkezik fejjel, karokkal és lábakkal is, no meg egy testtel, amiben a lényeg, az okostelefon főbb alkotóelemei helyet kaptak. Minden részét képes önállóan mozgatni a RoboHon, tud sétálni, és ha valamilyen friss értesítés fut be, akkor integetéssel jelzi azt. A szerkezet megalkotásában részt vett a híres Tokyo professzor, valamint a robotika terén tevékenykedő Tomotaka Takahashi is. Szóval meglehetősen tapasztalt csapat áll a termék mögött, egyáltalán nem csak egy vicces „kütyüről” beszélhetünk, komoly fejlesztőmunka eredményéről van szó. A RoboHon nagyon finom mozgási mechanikával lett ellátva, melynek köszönhetően még bonyolultabb tánclépéseket is fennakadások nélkül képes megtenni.

A kijelzője 2 hüvelykes, a robot hátára került a panel, ami érintésérzékeny. Ez a megjelenítő bizony nem sokra elég, de a RoboHon akkor sem hagyja cserben a tulajdonosát, ha esetleg mozizni szeretne a haverokkal. A homlokába egy pikoprojektor van integrálva, ami bármilyen síkfelületre képes nagyméretű képet vetíteni, ha a szükség úgy hozza. A hangszórók a fejébe kerültek, telefonáláskor is a hívó felet rendesen a száján keresztül lehet hallani, viszont ahelyett, hogy lyukat beszélne az ember az eszköz hasába, a lábaiba került a mikrofon, így kényelmesen a száj elé lehet igazítani. Rendelkezik kamerával is a RoboHon, csoportképek készítésekor pedig integetéskor jelez, ha exponálásra kész, így mindenki időben felveheti a megörökíteni kívánt arckifejezését. Adhatóak neki hangutasítások, és rendesen gesztikulálva válaszol a felhasználói szavaira, ami egy kicsit valóban emberivé teszi – ez tükrözi, hogy mennyire figyeltek a tervezése során a részletekre.

A benne foglalt hardver egyébként teljesen rendben van, egy alsó-középkategóriás gépet testesít meg. A lelke egy Qualcomm Snapdragon 400 besorolású központi chip, nevezetesen az MSM8926. Ez a lapka négy 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A7 magnak, valamint egy Adreno 305 grafikus egységnek ad otthont. A kapcsolati opciók terén kínál egyebek mellett 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-t, sőt mi több, még 4G LTE támogatást is, ami jelen esetben 150 és 50 Mbps-os le- és feltöltési sebességgel kecsegtet, vagyis négyes kategóriába sorolható. Sajnos a kompaktság terén a RoboHon nem tudja felvenni az LG csúcsgépeivel a versenyt, de még a HTC mobiljaitól is bőven elmarad. Komolyra fordítva a szót, a magassága 195 milliméter, a tömege pedig kis híján eléri a 400 grammot (390 g). Az aranyos mobil fekete és fehér kombinációjába öltözött, mondhatni elegánsan fest, így az öltöny elülső zsebében is jól mutat – legalábbis a Sharp szerint.

A Sharp RoboHon a gyártó hazájában, Japánban fog bevetésre indulni. A debütálására a következő év első felében kerül majd sor, szóval még jó néhány hónapot várat magára. Arról, hogy mennyibe fog kerülni a különleges készülék, egyelőre nem beszélt a Sharp, de aligha lesz olcsó mulatság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward