Úton a Steam és a L4D2 Linuxra

A Valve hivatalosan bejelentette a Steam és a Left 4 Dead 2 érkezését Linux platformra.

Úton a Steam és a L4D2 Linuxra

A Valve hivatalosan bejelentette a Steam és a Left 4 Dead 2 érkezését Linux platformra. A cég Linuxos csapata jelenleg 11 főt számlál, de még gyarapodni fog, célkeresztjükben pedig az Ubuntu 12.04 van.

 

A csapat idén már elérte, hogy a Steam fusson a főbb funkcióival, de még bőven van hátra munka. A belső bétateszt fókuszában jelenleg a kompatibilitás áll, a következő cél pedig az automata frissítések implementálása lesz. A Valve választása a Steam Linux első játékaként a zombis FPS, Left 4 Dead 2-re esett. Nagyszerűen haladnak vele, az elmúlt pár hónap leforgása alatt átportolták, és a játék már szépen fut Ubuntu 12.04 alatt.

 

"A célunk az, hogy a L4D2 ugyanolyan jól menjen Linux alatt, mint azt teszi Windows alatt" - írta a Valve a Linux blogon. A platform nyílt forrású természetéből következően a Valve a ti véleményetekre is roppant kíváncsi:

 

"Szeretnénk, ha egy közösség jönne létre a játékfejlesztőkből, akik kommunikálhatnak egymással és egy kreatív környezetben oszthatják meg tapasztalataikat. Hát nem erről szól a nyílt forráskód? Az egész lényege az együttműködés és a csapatmunka, hogy együtt nagyszerű eredményeket érjünk el."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward