USB 3.0-s kijelző adapterek és dokkolók a DisplayLink-től

A DisplayLink neve korábban arról vált ismertté, hogy a gyártó elsőként kínált a piacon olyan USB 2.0-s portra csatlakozó átalakítót, amelynek másik végén DVI port helyezkedett el. A technológiát és a hozzá tartozó szoftveres támogatást a cégnél az elmúlt idők folyamán tovább tökéletesítették, így hamarosan megjelenhetnek az USB 3.0-s alapokon nyugvó megoldások is, amelyek elődeiknél sokkal-sokkal ütőképesebb szolgáltatásokat kínálnak.

USB 3.0-s kijelző adapterek és dokkolók a DisplayLink-től

A DisplayLink neve korábban arról vált ismertté, hogy a gyártó elsőként kínált a piacon olyan USB 2.0-s portra csatlakozó átalakítót, amelynek másik végén DVI port helyezkedett el. A technológiát és a hozzá tartozó szoftveres támogatást a cégnél az elmúlt idők folyamán tovább tökéletesítették, így hamarosan megjelenhetnek az USB 3.0-s alapokon nyugvó megoldások is, amelyek elődeiknél sokkal ütőképesebb szolgáltatásokat kínálnak.

Az egychipes rendszerek a DL-3000 és DL-1000 köré épülnek majd. Az új chipek és a friss platform segítségével már nem csak képet továbbíthatunk majd, hanem hálózati adatforgalmat is bonyolíthatunk és opcionálisan a kép mellé egy hangsávot is illeszthetünk. A hatékony sávszélesség menedzsment jóvoltából ráadásul egy időben több full hd videó folyam és audió folyam is továbbítható lesz.

A friss platform(ok) alkalmazásával tehát hamarosan találkozhatunk az USB -> VGA és USB->DVI megoldások mellett USB- > HDMI és USB-> DisplayPort átalakítókkal is, valamint olyan USB-s kijelző vezérlőkkel, amelyek két monitor egyidejű kezelésére is képesek, akár úgy is, hogy mindkét kijelző 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszer HDCP 2.0 támogatással is rendelkezik majd, ami a Blu-ray korongok lejátszásakor jöhet jól. Az új platform segítségével olyan USB 3.0-s portra csatlakozó dokkolók is piacra kerülhetnek, amelyek videó kimenettel, audió kimenettel és Ethernet porttal is rendelkeznek.

Az újdonságok visszafelé kompatibilisek lesznek a már forgalomban lévő, USB 2.0-s DisplayLink termékekkel is. A friss platformok köré épülő megoldások 2011 első felében kerülnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward