Uncharted 2: kaland a jégbarlangban

Természetesen a Gamescom rendezvényén is tiszteletét tette az Uncharted 2, így sikerült néhány dolgot megtudni a készülő játékról.

Uncharted 2: kaland a jégbarlangban

Aki volt olyan szerencsés, hogy kipróbálhatta az Uncharted című akció-kalandjátékot, az minden bizonnyal tűkön ülve várja már a második rész megjelenését a PS3 platformra. Sikerült néhány érdekes információt megtudnunk a folytatásról, köszönhetően a Eurogamer csapatának, akik a Gamescomon kipróbálhatták a program demóját, és kifaggathatták Arne Meyert, a kiadó community managerét.

A bemutató verzióban az a jégbarlang szerepelt, melyet a korábban kiadott videókban is láthattatok már, és bár sokan Tomb Raider koppintásnak tartják ezt a helyszínt, nem kevés pénzt tennénk rá, hogy a megjelenítést és kidolgozottságot tekintve a Naughty Dog csapatának munkája alaposan ráver majd Lara Croft kalandjának helyszínére. A demóban tehát az Uncharted főhőse, Nathan és egy serpa, Tenzin érkezik meg a barlangba, ahol együtt kell különféle platformelemekkel bővített logikai feladványokat megoldaniuk. Tenzin persze csak afféle statiszta lesz, a fő feladatokat mindig nekünk kell megoldani. Ami elsőnek feltűnik az embernek, az emberünk mozgásának animációja, mely a látottak alapján könnyedén megugorja az első rész által felállított lécet. Nincsenek csúszó, hirtelen megálló vagy elinduló animációk, Nathan mozdulatai rendkívül realisztikusak lettek, melyek valósághűen kapcsolódnak egymásba. Ráadásul mivel a mozgások rögzítése és a szereplők által adott hangok felvétele egy időben történik, még természetesebbnek tűnik a karakterek viselkedése.

A szép animációk azonban eltörpülnek a jégbarlang kidolgozottsága mellett, mely egyszerűen gyönyörű lett. Jól megvilágított, részletesen megalkotott helyszínről van szó, ahol számtalan akrobatikus mozdulatot és puzzle-t hajthatunk majd végre, hála a rengeteg párkánynak, kapaszkodónak, kötélnek és kapcsolónak. Amit sajnos nem lehetett kipróbálni a demóban, az a játék akciódúsabb része, amikor Nathan pisztolyt forgatva esik neki a rosszfiúknak. A fejlesztők szerint sokan kritizálták az első részt, hogy a platform és akcióelemek túlságosan el voltak különítve egymástól a játékban, így egy idő után monotonná válhatott a program. Bár részemről egyáltalán nem éreztem ezt a monotonitást, az ígéretek szerint az Uncharted 2-ben már orvosolták ezt a problémát, és sokkal folyékonyabban fognak átváltani egymásba az említett játékelemek.  

 

[bold]Uncharted 2: Among Thieves - Gamescom '09 trailer

[/bold]

Az információk és a játékból származó videók nem hagynak kétséget afelől, hogy a Naughty Dog egy kiváló akció-kalandjátékot fog összehozni nekünk, ráadásul a játék az első résszel szemben ezúttal többjátékos módot és kooperatív küldetéseket is tartalmazni fog. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward