Ultravékony laptop az MSI műhelyéből

Az MSI bemutatta X-Slim 320 elnevezésű 13,4-hüvelykes, ultravékony és ultrakönnyű hordozható számítógépét.

Ultravékony laptop az MSI műhelyéből

Az MSI bemutatta X-Slim 320 elnevezésű 13,4-hüvelykes, ultravékony és ultrakönnyű hordozható számítógépét.

Úgy látszik az MSI tanult a netbookok hibájából. Azok ugyanis hiába az Intel alacsony-fogyasztású Atom processzorát használták, a megspórolt energia nagy részét az öreg 945GSE lapkakészlet elfogyasztotta. Ezért az MSI mérnökei az energiahatékonyabb Intel Poulsbo US15W chipsetet használták, melynek bár megvannak a saját hátrányai (Vistát például jobb nem erőltetni), a fogyasztása jóval kedvezőbb, ami által az MSI 5-10 óra üzemidőt határoz meg, akkumulátortól függően.

A processzor is átesett egy vérfrissítése, az eddig általában használt Intel Atom N270 helyett ugyanis az új Z530 került a noteszgépbe, ami ugyanakkora (1,6 GHz-es) frekvencián működik és 0,5 W-tal kevesebbet fogyaszt. E mellé még maximálisan 2 GB DDR2-memóriát rakhatnak a gyárban. Az új jövevény 13,4-hüvelykes LED-háttérvilágítású kijelzővel érkezik aminek natív felbontása 1366 x 768 pixel. Emellett a  fizikai jellemzői sem mindennapiak az X-Slimnek, ugyanis mindössze 1,98 cm vastag és 1,3 kg tömegű (így mind tömegben, mind kinézetben elég erősen az Air-re hasonlít).

A fentieken kívül van még benne Bluetooth, 802.11 a/b/g/n-szabványú WiFi-interfész, 3.5G-s modul (ami dícsérendő), egy Ethernet-port, egy VGA-kimenet valamint három USB-port és egy kártyaolvasó. Várhatóan 2009 második negyedévében fog megjelenni 800 dollár körüli áron.

Még több kép látható az alábbi linken: Engadget Chinese.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward