Újra felújítva jelenik meg az első Resident Evil

Az előző és az új konzolokra, valamint PC-re is megjelenik az ismét felújított első Resident Evil.

Újra felújítva jelenik meg az első Resident Evil

Szegény Capcom végleg elejtette a labdát a Resident Evil 6-tal (sokak szerint már az ötödikkel is), nem is csoda, hogy a folytatásról egyelőre nem hallani semmit. Nem maradunk azonban sokáig Resident Evil nélkül, sőt, ami a legjobb, megkapjuk a legjobb epizódot - az elsőt - újra felújítva.

Azért újra, mert az 1996-ban megjelent játékból egyszer már készült remake 2002-ben a GameCuba-ra. A játékos köznyelvben egyszerűen csak REmake néven emlegetett anyag rendszeresen szerepel különböző lapok legfélelmetesebb játékokról készített listáinak első helyének környékén, általában a Fatal Frame 2 szomszédságában, a legendás kutyás jelenettől pedig sokan azóta sem tudnak nyugodtan aludni.

A 2002-es felújítás elég átfogó volt: teljesen új grafika, játékmenet, környezetek, és némileg átalakított történet várta a rajongókat, a Capcom pedig most ebből a verzióból indul ki. Az újra felújított Resident Evil még jobb 3D-s modelleket, textúrákat, és persze 1080p-s felbontást kapott, a hangot pedig teljesen újrakeverték 5.1-re.

A nosztalgia jegyében egyébként szabadon választhatunk majd az eredeti 4:3-as, és az új konzolokra jellemző 16:9-es képarány között is. Ehhez hasonlóan az irányítás is kétféle metódust kínál: az eredeti mellett most már lesz egy olyan opciónk is, ahol a modern alapvetéseknek megfelelően a karakterünk pontosan követi az analóg kar mozgását.

Az újra felújított Resident Evil (reREmake?) PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, Xbox One-ra és PS4-re is megjelenik 2015 elején, digitálisan letölthető formában.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward