Újra felfelé kúszik a World of Warcraft játékosainak száma

Úgy tűnik, a kiegészítővel vissza tudja csábítani a Blizzard az év közben elveszített játékosokat.

Újra felfelé kúszik a World of Warcraft játékosainak száma

A World of Warcraft aktív játékosainak tábora idén júniusban érte el mélypontját. Akkor 6,8 millióan játszottak a Blizzard MMORPG-jével, ami még mindig megdöbbentően nagy játékos tábort jelent, nem csak a konkurensekhez, de ahhoz képest is, hogy a játék 10 éves.

Most már azonban felfelé görbül az a bizonyos grafikon, a Blizzard nyilatkozata szerint ugyanis szeptember végén már 7,4 millióra mászott vissza az aktív játékosok száma. Kétségtelen tény, hogy a hamarosan érkező Warlords of Draenor kiegészítő már nagyon hiányzott a játéknak, ráadásul úgy tűnik, hogy a Blizzard jól eltalálta, milyen tartalommal és körítéssel tudja visszacsábítani a régi rajongókat. És ugyan ez már csak spekuláció, de nem kizárt, hogy a Titan MMO végleges lelövésének is köze lehet ahhoz, hogy sokan újra belekóstolnak a vélhetően sok ideig még egyetlen Blizzard MMO-ba.

Persze a dologhoz mindenki kedvenc piaci elemzőjének, Michael Pachternek is hozzá kellett szólnia: szerinte az év végéig legalább 7,7 millióra hízik a játékosok száma, ami legalábbis konzervatív becslésnek tűnik, tekintve a jelenlegi 7,4 milliós számot, és a tényt, hogy a kiegészítő csak jövő hónapban jelenik meg.

Nagyon sikeres a 6.0.2

Mindeközben a játékosok jelentős része kifejezetten élvezi a frissen megjelent 6.0.2-es frissítést, mely a Warlords of Draenor kiegészítő számos jelentős újdonságát elhozta a játékba, így például az új karaktermodelleket, az átalakított képességeket, és persze a szinte teljesen átvariált stat- és sebzésrendszert.

A Blizzard úgy gondolta, hogy egy videóban mutatja meg nekünk a patch néhány új lehetőségét:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward