Újra a nagyok között akar játszani a Doom

A Bethesda szerint a Doom szinte teljesen kiesett a köztudatból, így már nem számíthatnak arra, hogy csak a neve eladja majd.

Újra a nagyok között akar játszani a Doom

Ugyan a Doom már lassan 22 éve meghatározó név nem csak az FPS-ek, de az egész játékiparon belül, be kell látni, hogy az utóbbi évtizedben erősen megkopott a renoméja. Nem csoda, hogy az id Software egy teljes újraindítást akar nyomni a sorozatra, ez azonban nem olyan egyszerű dolog.

"A játék nincs jelen a modern shooterek pantheonjában, nem beszélnek róla, nem foglalkoznak vele." - mondta Pete Hines, a Bethesda főnöke, majd hozzá tette: "Ha a QuakeConon megkérdezel bármilyen 16 évest arról, hogy mi a kedvenc shootere, akkor azt fogja mondani, hogy Call of Duty, Battlefield vagy Halo".

Hines szerint mindez nem véletlen: az id Software és a Bethesda nem jelentetett meg Doom-játékokat egy csomó ideje, a fiatalok pedig nem tudnak a nosztalgiára támaszkodni. Ez egyben azt is jelenti, hogy az új Doom-játékot önmagában nem fogja eladni a neve: "Nem várhatjuk el, hogy kidobunk egy új részt, és hirtelen mindenki rávetődik majd. Az id Software-nek újra bizonyítania kell, el kell érnie, hogy a Doom újra releváns lehessen a mai játékiparban".

Marty Stratton, a játék producere szerint fontos, hogy ugyan egy rebootról van szó, mégis hűnek kell maradniuk ahhoz, ami a régebbi játékokat naggyá tette. Ehhez pedig nem mástól kértek segítséget, mint a Bethesda lassan legendás státuszba emelkedett dizájnerétől, Todd Howardtól. "Sokat beszélgettünk Todd Howarddal és a csapatával, hiszen ők is nagyjából hasonló dolgokon mentek keresztül, amikor feltámasztották a Falloutot. Tiszteletben kell tartanunk a korábbi részek pozitívumait és erényeit, ugyanakkor minden döntésünkkel a jövőbe is kell néznünk, és egy modern kornak elkészítenünk a játékunkat."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward