Újabb részletek az Intel ULV-járól

Az olcsó, ultrahordozható gépekhez tervezett, alacsony feszültségű processzorokat (Consumer Ultra Low Voltage (CULV)) az Intel laptopgyártók értesülései szerint kifejezetten az olyan, $699 és $899 közti árkategóriás (és 11-13,3 hüvelyk képátmérős) gépekhez szánja, amelyeknél egyelőre az AMD Athlon Neo dominál (pl.: HP dv2).

Újabb részletek az Intel ULV-járól

Az olcsó, ultrahordozható gépekhez tervezett, alacsony feszültségű processzorokat (Consumer Ultra Low Voltage (CULV)) az Intel a laptopgyártók értesülései szerint kifejezetten az olyan, $699 és $899 közti árkategóriás (és 11-13,3 hüvelyk képátmérős) gépekhez szánja, amelyeknél egyelőre az AMD Athlon Neo dominál (pl.: HP dv2).

Ha az értesüléseiknek hinni lehet, úgy a processzorok gyorsan piacra is fognak kerülni - még tavasszal - és várhatóan a fővonalbeli rendszerépítők mindegyike beveszi őket a kínálatába. Biztosra ugyan csak a HP-t, a Dell-t és az Acer-t állítják, a többiek pedig leginkább csak "meglepő lenne, ha kimaradnának"-jelleggel feltételezhetőek.

Ezzel az Intel láthatólag egyben arra is kísérletet tesz, hogy visszaterelje a forgalmazókat a "hagyományos" processzorok felé a kevésbé jövedelmező Atomoktól; ezirányú iparkodásuk sikerét az is jól mutatja, hogy a HP például már CULV-platformmal tervezi megjeleníteni júniusban a 13,3 hüvelykes Mini-Note-ját, amit eredetileg Atomosnak szánt.

Hivatalosan az Intel a híreszteléseket természetesen nem kommentálta, de tavaszra kétségkívül ezt is meglátjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward