Újabb 3 GB-os GeForce GTX 1050-es kártyák a Gigabyte-tól

A Gigabyte két rövidebb videokártyával is előrukkolt, amelyek közül az egyik alacsony profilú, így kiválóan alkalmas lehet kompakt Mini-ITX számítógépházakban történő felhasználásra.

Újabb 3 GB-os GeForce GTX 1050-es kártyák a Gigabyte-tól

A Gigabyte már bemutatott egy 3 GB-os GeForce GTX 1050-es videokártyát, ám azóta két új modellel bővült a kínálat, amelyek közül az egyik ráadásul alacsony profilú kivitelben érkezik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A GeForce GTX 1050 3GB D5-ös modell hasonló formátumban érkezik, mint a korábbi 3 GB-os OC változat, igaz, itt a két 80 milliméteres átmérőjű ventilátort egyetlen 90 milliméteresre cserélték, valamint a hűtő is kisebb lett. Az új modell a korábbi 191 milliméter helyett már csak 172 milliméter hosszú, szélessége 113-ról 111 milliméterre csökkent, míg magassága 36 helyett már csak 30 milliméter. A GPU ebben az esetben a referenciának megfelelően 1392 MHz-es alap- és 1518 MHz-es átlag GPU Boost 3.0-s órajelen ketyeg, a GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 7 GHz-es effektív órajelet alkalmaz. Amennyiben a Gaming helyett az OC Mode kerül aktiválásra, már 1417 MHz-es alap- és 1556 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajel lép érvénybe. A videó kimenetek között egy DVI-D, egy HDMI 2.0b és egy DispalyPort 1.4-es csatlakozó található.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A másik új videokártya alacsony profilú kivitelben, kétslotos felépítéssel érkezik és egy apró ventilátort használ. A mindössze 167 milliméter hosszú újdonság Gaming Mode esetén 1404 MHz-es alap- és 1544 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet vet be, míg az OC Mode aktiválásával már 1430 MHz-es alap- és 1569 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajel lép érvénybe. A 96-bites adatsínre kapcsolódó 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória ebben az esetben is 7 GHz-es effektív órajelet alkalmaz. A kompakt videokártya egy DVI-D és egy DisplayPort 1.4-es videó kimenetet kapott, HDMI 2.0b portból pedig már nem egy, hanem kettő is van rajta, ami jól jöhet, ha HTPC-be szánjuk az újdonságot. És a csomag természetesen alacsony profilú házakhoz passzoló hátlapot is tartalmaz.

Az új videokártyák hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárukat azonban nem közölte a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward