3 GB-os GTX 1050 a Gigabyte műhelyéből

A GeForce GTX 1050-es sorozat 3 GB-os tagja még csak nemrégiben vált hivatalossá, máris itt az első olyan videokártya, amely az új koncepciót alkalmazza.

3 GB-os GTX 1050 a Gigabyte műhelyéből

Az Nvidia GeForce GTX 1050-es sorozata hat nappal ezelőtt hivatalosan is egy új taggal bővült, amely elődjéhez képest 50%-kal több fedélzeti memóriát kapott, cserébe viszont 128-bitről 96-bitre csökkentették a memória-adatsín szélességét. Ezzel együtt GPU fronton is történt változás, ugyanis az újdonság a GeForce GTX 1050 Ti GPU-ját kapta meg, ami ebben az esetben ráadásul a szokásosnál magasabb órajeleken ketyeg – tehát egy igen fura öszvér született.

Galéria megnyitása

A Gigabyte már elő is rukkolt a piac első 3 GB-os GeForce GTX 1050-esével, ami a GeForce GTX 1050 3 GB OC nevet kapta. Az új videokártya 191 milliméter hosszú, 111 milliméter széles és 36 milliméter magas, PCI Express tápcsatlakozó azonban nincs rajta – megelégszik a PCI Express slot 75 wattos teljesítményével. A 768 CUDA maggal rendelkező GPU mellé 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória jár, ami 96-bites adatsínen keresztül kapcsolódik, effektív órajele 7008 MHz. Maga a GPU alap esetben, azaz Gaming Mode alatt 1417 Mz-es alap- és 1556 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen dolgozik, de az OC Mode aktiválásával ezek az értékek sorrendben 1442 és 1582 MHz-re emelkednek.

Az újdonság összesen három monitor kezelésére képes, amelyek Dual-Link DVI-D, HDMI 2.0b és DisplayPort 1.4-es portra kapcsolódhatnak. A GPU, a memóriachipek és a VRM hűtéséről egy WindForce 2X típusú megoldás gondoskodik, ami két darab 80 milliméteres ventilátorral rendelkezik. A hűtő alapját egy hőcsövek nélküli alumíniumtömb adja, a fél-passzív üzemmód azonban itt is rendelkezésre áll, vagyis alacsony GPU terhelés, illetve alacsony GPU hőmérséklet esetén leállnak a ventilátorok, amíg ismét szükség nem lesz rájuk.

Galéria megnyitása

Az új videokártya várhatóan hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaárával kapcsolatban azonban egyelőre nincs információ. Az ár valahol a 2 GB-os GeForce GTX 1050 és a GeForce GTX 1050 Ti között helyezkedhet el. Ez a jelenlegi árak alapján 50 000 – 60 000 forint közötti összeget takarhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward