Újabb információk az AMD B550-es lapkakészletéről

Nagyon úgy fest, hogy a PCH PCI Express 4.0-s támogatásáról tényleg le kell mondani.

Újabb információk az AMD B550-es lapkakészletéről

A HP jóvoltából néhány órája ízelítőt kaphattunk abból, milyen újdonságokkal lepte meg az AMD az OEM partnereket. Az egyik friss termék a rejtélyes Radeon RX 5300 XT, ami feltehetőleg NAVI alapokon nyugszik, de a csekély információmennyiség alapján az sem zárható ki, hogy egy újabb átnevezéshez van szerencsénk, azaz valójában egy Polaris GPU adja az alapokat. A másik érdekes termék a B550-es lapkakészlet, ami az X570 alá, költséghatékonyabb kivitelben érkezik, így nagyon sokan várják, hiszen olcsóbb alaplapok épülhetnek köré.

Galéria megnyitása Remélhetőleg hivatalos információk is rövidesen érkeznek A B550-es lapkakészlettel kapcsolatban érkezett némi plusz információ, amelyek alapján egyre biztosabb, hogy ez a PCH tényleg nem kap PCI Express 4.0-s támogatást, valamint az adott processzorral is csak PCI Express 3.0 x4-es kapcsolaton keresztül kommunikálhat. Ez a megoldás várhatóan maximum két darab USB 3.2 Gen 2, azaz USB 3.1 Gen 2 típusú csatlakozót kezelhet, de ezeken felül 6 darab USB 2.0-s portot is biztosít a rendszer számára. A SATA 6 Gbps-os portokból 4+4 jár, amelyekhez RAID támogatást is kapunk, valamint a tuningképességek is megmaradnak.

Az egyelőre nagy kérdés, hogy a B550-es alaplapok esetében a RYZEN 3000-es processzorokból érkező PCI Express 4.0-s sávokat végül munkára fogják-e, azaz lesz-e rajtuk egy PCI Express 4.0 x16-os, illetve egy M.2-es PCI Express 4.0 x4-es csatoló. Egyelőre erre van esély, de hivatalos forrásból mér nem kapott megerősítést a feltevés, így nincs kizárva, hogy az említett bővítőhelyek is PCI Express 3.0-s szabványon maradnak, ami mindenképpen fura lenne, hiszen a B450-hez képest így túl sok újítást nem kapnánk.

Az új alaplapok a tervek szerint október folyamán jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban, árazás terén pedig az X570-es modellek alatt helyezkednek majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap