Rejtélyes AMD termékek jelentek meg két HP konfigurációban

A B550-es lapkakészletről és a Radeon RX 5300 XT videokártyáról van szó.

Rejtélyes AMD termékek jelentek meg két HP konfigurációban

A HP két érdekes konfigurációt listázott a napokban, amelyekben rögtön két olyan összetevő is feltűnt, amit az AMD hivatalosan még nem jelentett be. Az egyik az AMD Promontory B550A kódnévre keresztelt lapkakészlet, ami az X570 alá érkezhet, míg a másik egy rejtélyes videokártya, a Radeon RX 5300 XT.

A B550-es lapkakészlettel kapcsolatban konkrét információkat nem árul el a dokumentum, ám a korábbi pletykák alapján sejthető, hogy ez a megoldás már nem az AMD, hanem az ASMedia műhelyében készül, az X570-hez képest pedig több területen is különbözik. Például nem kínál PCI Express 4.0-s sávokat, így a PCI Express 3.0-s szabvány képességeivel kell beérnünk; plusz a lapkakészlet és a processzor között sincs PCI Express 4.0 x4-es kapcsolat, ami az X570-es lapkakészlet és a RYZEN 3000-es sorozatú processzorok között egy fontos kapocs.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Azt egyelőre nem lehet kizárni, hogy a processzorból érkező PCI Express 4.0-s sávokat nem használják fel a legfelső PCI Express x16-os, illetve a legfelső M.2-2280-as slothoz, ám a B550 célközönségének ez talán mindegy is, hiszen a PCI Express 4.0-s támogatás még úgysem szivárgott le a kereskedelem fő áramába. A B550 tehát egyelőre egy igen rejtélyes termék, amiről hivatalos forrásból egyelőre nem sok tudható, ám mivel az a szóban forgó HP konfigurációk már október első felében megjelennek, nincs kizárva, hogy akkoriban a B550-ről is beszélni fog az AMD.

A másik rejtélyes újdonság a Radeon RX 5300 XT, amely 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával rendelkezik, egyebet azonban nem árul el a dokumentum. A sorozat alapján azt várhatnánk, hogy a korábban pletykál NAVI 12 vagy NAVI 14 GPU dolgozik a fedélzetén, ám mivel OEM konfigurációba szánt termékről van szó, az sincs kizárva, hogy egy átnevezett NAVI videokártyával van dolgunk. Mivel ez a komponens is elérhetővé válik október első felében, így nincs kizárva, hogy rövidesen újabb információk érkeznek vele kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap