Újabb információk a GTX 1660-nal és a GTX 1650-nel kapcsolatban

A GeForce GTX 1660 már márciusban, a GeForce GTX 1650 azonban majd csak áprilisban teheti tiszteletét a piacon.

Újabb információk a GTX 1660-nal és a GTX 1650-nel kapcsolatban

Az Nvidia Turing GPU-val szerelt videokártya-kínálata szépen bővül lefelé, ugyanis néhány napja megjelent az eddigi legolcsóbb modell, a GeForce GTX 1660 Ti, amelyről már tesztet is készítettünk, valamint a gyártók aktuális kínálatát is alaposan körbejártuk. A legutóbbi pletykák alapján már sejthető, hogy hamarosan újabb kártyák érkeznek, most ezekről jöttek információk.

Bár a források nemrég a GeForce GTX 1650 megjelenését márciusra tették, igazából nem ez a modell, hanem a „Ti” jelölés nélküli GeForce GTX 1660 jelenhet meg a következő hónapban. Ahogy a GeForce 1660 Ti, úgy ez a modell is a 12 nm-es csíkszélességgel készülő TU116-os lapkát használja, amely nem tartalmaz sem aktív RT, sem aktív Tensor magokat, így a DirectX Ray Tracing, illetve a DLSS támogatásról most is le kell mondanunk. Míg a GeForce GTX 1660 Ti esetében 279,99 dolláros alapár van érvényben, addig a GeForce GTX 1660 jelentősen olcsóbb lesz, hiszen 229,99 dollárba kerül majd. Az egyelőre nem világos, hogy a „Ti” jelölés nélküli változat pontosan milyen technikai paraméterekkel érkezik – az árkülönbség alapján kevesebb CUDA magra, illetve lassabb és/vagy kevesebb fedélzeti memóriára számíthatunk. Ez a verzió várhatóan március 15-én mutatkozik be. (Azért van egy tippünk, hogy 1280 shaderes lesz, mint a régi 1060-as.)

A korábban emlegetett GeForce GTX 1650 a jelek szerint mégsem márciusban, hanem majd április 30-án rajtolhat el, ára pedig 100 dollárral alacsonyabb lehet, mint a GeForce GTX 1660 Ti-é, tehát benéz 200 dollár alá. Ez a videokártya várhatóan egy TU117-es GPU-t kap, ami a Turing architektúra köré épülő megoldások között egyelőre a legkisebb lesz. Arról egyelőre nincs adat, hogy ennél a modellnél pontosan milyen technikai paraméterekre számíthatunk, de ahogy közeledik a tervezett rajt időpontja, valószínűleg újabb pletykák is érkeznek.

A két új videokártyából várhatóan nem készülnek majd referencia modellek, vagyis hasonló rajtra számíthatunk, mint a GeForce GTX 1660 Ti esetében: rengeteg egyedi hűtéssel és/vagy tuninggal érkező példány közül lehet majd választani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap