Újabb gondok a Trion háza táján

Nagyjából 40 embert bocsátottak el, vagyis a fejlesztőcsapat harmadát a Riftért felelős stúdiónál, tudhattuk meg a Gamasutra cikkéből.

Újabb gondok a Trion háza táján

Nagyjából 40 embert bocsátottak el, vagyis a fejlesztőcsapat harmadát a Riftért felelős stúdiónál, tudhattuk meg a Gamasutra cikkéből. A Trion megerősítette a leépítéseket, de arról nem adott pontos információt, hogy hány embert kellett elküldeniük. A hivatalos ok a "piaci igényekhez és termék idővonalakhoz való alkalmazkodás, mely a cég természetes evolúciójának része".

A Riftnek éppen most jött ki az első kiegészítője, a Storm Legion, így elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem volt több projekt, ahova most át tudták volna csoportosítani az embereket és csak a támogató csapatot hagyták rajta az MMO játékon. A Rift a kijövetele óta jól tartja magát, mint előfizetéses MMO, de ingyenes próbára is ad lehetőséget az érdeklődőknek. Elképzelhető, hogy az új kiegészítővel túlköltekezték magukat és ezért volt szükség leépítésre, de ez csak spekuláció. 

Tény, hogy máshol is felfedezhetők repedések a Trion gépezeten, mint tudjátok, most zárták be az End of Nations fejlesztőit, a Petroglyh-et. Az MMORTS-t pedig egy belsős csapatnak adták át befejezésre. Természetesen itt is előhozakodhatnánk "optimistább" találgatásokkal, hogy lehetséges, hogy nem voltak elégedettek a csapat munkájával és túl sokat kellett változtatni, beleszólni a projekt menetébe, de... hát, ott az DE. Mi inkább azt tartjuk valószínűnek, hogy túlvállalták magukat. 3 nagy MMO projektjük van, melyek közül csak egy van, ami elkészült és hozza a pénzt.

A fent említettek mellett ott van még a Defiance, mely egy hihetetlenül ambiciózus közös projekt a Syfy csatornával. Jövő áprilisban egyszerre indul ugyanis az MMO shooter és a Syfy sorozata, melyek szoros kapcsolatban lesznek egymással. A nyílt világú játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra érkezik, elkészítésére körülbelül 100 millió dollárt áldoztak. Az az érzésünk, hogy sok múlik az áprilisi starton...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward