Újabb elbocsátások az EA-nál

Az Electronic Arts azt a sajnálatos bejelentést tette, hogy újra kénytelen lesz elbocsátani dolgozóinak egy részét. Egészen pontosan 10%-os leépítés van tervben, ez körülbelül 1000 embernek jelenti azt, hogy a karácsonyfa alatt álláshirdetéseket kénytelen majd olvasni.

Újabb elbocsátások az EA-nál

Az Electronic Arts azt a sajnálatos bejelentést tette, hogy újra kénytelen lesz elbocsátani dolgozóinak egy részét. Egészen pontosan 10%-os leépítés van tervben, ez pedig körülbelül 1000 embernek jelenti azt, hogy a karácsonyfa alatt álláshirdetéseket kénytelen majd olvasni. Nem meglepő módon, ebből következik, hogy néhány stúdió is bezár majd, másokat pedig összevonnak.

Így például a Black Box stúdió Vancouverben összeolvad az EA Canada fejlesztő csoporttal. A legtöbb ilyen átszervezésre majd 2009. március végén kerül sor, körülbelül 9 stúdió lesz érintve (bezárás/összeolvadás).

Az EA korábban 6%-os leépítést vetett előre, ami 600 állást jelentett volna, de úgy tűnik a helyzet azóta csak rosszabbodott. A megjelenő játékok listáján is faragnak minden bizonnyal, leginkább a kockázatos projectek vannak veszélyben, ami számunkra igen rossz hír, hiszen ezek szoktak a legizgalmasabbak lenni, ezek hozzák a legtöbb újdonságot. Bár az EA tagadja, hogy így állna hozzá, azt nyilatkozta, hogy továbbra is elkötelezett a kreatív kockázatok vállalását tekintve, bennünk viszont mégis ott a félelem, hogy inkább maradnak a Sims és társai mellett. (Biztos profit.)

Nehéz idők elé néz a játékostársadalom...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward