Új tagokkal bővült a GeForce 700M család

Az Nvidia GeForce 700M sorozata öt új mobil videokártyával bővült, amelyek mind a Kepler architektúra köré épülnek.

Új tagokkal bővült a GeForce 700M család

A friss mobil videokártyák, amelyek szám szerint öten vannak, a Fermi alapokon nyugvó GeForce 710M és GeForce GT 730M mellé érkeznek. Utóbbi két példánnyal egyébként már több noteszgépben is találkozhatunk manapság.

A friss jövevények tulajdonképpen előző generációs alapokon nyugszanak, azaz egy picit azt láthatjuk, mint a GeForce 500M család rajtjakor: általánosságban minden modell gyorsabb lett, mint azonos alapokon nyugvó, előző generációs társa.

Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatban összesítettük. Fontos leszögezni, hogy a lenti értékek csak a lehető legjobb esetben érvényesek - itt főleg az órajelekre és a memóriamennyiségre kell gondolni -, ugyanis az Nvidia partnerei szabadon módosíthatják a mobil videokártyák tulajdonságait annak érdekében, hogy azok az adott noteszgép igényeihez legjobban igazodjanak.

A táblázat természetesen nagyítható!

A fentiek értelmében nem meglepő, hogy az új mobil videokártyák 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Kepler architektúrára alapozó grafikus processzort alkalmaznak. A friss modellek persze némi újítást is felvonultatnak, ugyanis megkapták a GeForce GTX Titan esetében már bemutatott GPU Boost 2.0-s technológiát, és a gyártó mérnökei driver tekintetében is végeztek némi fejlesztést annak érdekében, hogy a teljesítmény minél jobb, minél optimálisabb lehessen. Természetesen az Optimus technológiáról sem kell lemondanunk, amely lehetővé teszi, hogy a mobil videokártya, illetve a processzorba integrált videó vezérlő hatékonyan együttműködhessen, ami nem csak jobb felhasználói élményt, de hatékonyabb energiafelhasználást is eredményez. Alacsony GPU terhelést jelentő feladatoknál az IGP vállára nehezedik a teher, míg komolyabb 3D-s terhelés esetén a mobil videokártya veszi át a munkát.

Az Nvidia illetékesei egy grafikont is készítettek annak érdekében, hogy látható legyen, nagyjából mennyivel gyorsabbak az új videokártyák az Intel HD Graphics 4000-es sorozatú videó vezérlőjénél.

Az új mobil videokártyák mellé a GeForce Experience szolgáltatás is jár, amellyel hatékonyan, automatikusan beállíthatóak az egyes játékok, így maximálisan kiaknázhatóvá válnak az adott videó vezérlőben rejlő lehetőségek. Az új mobil videokártyákhoz - a GeForce GT 720M és a GeForce 710M kivételével - még 3D TV Play és 3D Vision támogatás is jár.

A GeForce 710M és GeForce GT 730M modellekkel már eddig is találkozhattunk kereskedelmi forgalomban, ám mostantól a GeForce GT 720M és a GeForce GT 740M modellek is feltűnhetnek az egyes noteszgépekben. A család többi tagjának megjelenésére még várnunk kell, azok ugyanis majd csak a Haswell APU egységek érkezésével egy időben, június folyamán kerülnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward