Shop menü

NYÍLT BÉTA STÁTUSZBA LÉPETT A GEFORCE EXPERIENCE

A játékok optimális, automatikus beállításáról gondoskodó szoftver és a mögötte álló szolgáltatás végre bárki számára elérhető. A használat feltétele, hogy számítógépünkben GeForce 400-as, 500-as vagy 600-as videokártyának kell üzemelnie.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Nyílt béta státuszba lépett a GeForce Experience

Az Nvidia GeForce Experience névre keresztelt kezdeményezéséről, amely segít, hogy a játékok az adott konfiguráción a lehető legszebben és leggyorsabban fussanak, már néhány hete írtunk. Akkoriban a szolgáltatás még csak zárt béta státuszban volt elérhető, a napokban azonban a szoftver végre nyílt béta státuszba lépett, így az újdonságban rejlő lehetőségeket végre bárki kipróbálhatja, aki Fermi vagy Kepler alapú GeForce videokártyával szerelt rendszeren játszik.

Most sokakban felmerülhet a kérdés: Na jó, de minek használjak külön optimalizációs szoftvert, ha a játékok többsége képes automatikusan beállítani magát az adott konfiguráció paramétereinek megfelelően?

Nos, azért, mert a játékokban található beállítás-optimalizáló algoritmus általában nincs felkészítve a legújabb videokártyákra, így ezekhez nem olyan beállításokat alkalmaz, amiket kéne - egyszóval nem aknázza ki a friss videokártyákban rejlő lehetőségeket. Másrészt tény az is, hogy ezek az algoritmusok általában viszonylag konzervatívan bánnak a látványvilágot javító effektek alkalmazásával, így végeredményként a manuális beállítás az esetek többségében sokkal játszhatóbbá vagy szebbé teszi az adott játékot. A manuális beállítás a hardcore gamerek és a rutinos számítógép használók számára abszolút nem okoz problémát, hiszen ők tisztában vannak vele, melyik menüpont, illetve beállítás pontosan mit csinál. A felhasználók többségéről azonban ez nem mondható el, főleg nekik készült a GeForce Experience.

A GeForce Experience az alapján súlyozza az egyes beállításokat, hogy azok milyen hatást gyakorolnak a vizuális megjelenítésre, illetve a teljesítményre, majd a végső beállítások az adott játék típusát is figyelembe véve születnek meg. Egy FPS játéknál a cél a magasabb FPS érték elérése, míg a "nyugisabb", például stratégiai játékoknál feljebb lehet csavarni a beállításokat, mert nem gond, ha nem 60 fps-sel száguld a program.

A GeForce Experience egyelőre csak viszonylag kevés játékhoz alkalmazható, ám a támogatott játékok köre kétségtelenül bővül: december óta több friss cím is bekerült a repertoárba. A listán a Far Cry 3 éppúgy jelen van, mint a Medal of Honor: Warfighter, vagy a Hitman: Absolution.

Aki Fermi (GeForce GT(X) 400-as és 500-as) vagy Kepler (GeForce GT(X) 600-as) sorozatú videokártyával szerelt konfigurációval rendelkezik, innen töltheti le a GeForce Experience alkalmazást.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére