Új számítógépházak a Spire és a SilverStone műhelyéből

A Cooler Master Cosmos II-es számítógépháza után most újabb két PC kuckó érkezett, amelyek közül az egyiket a SilverStone, a másikat pedig a Spire mérnökei tervezték.

Új számítógépházak a Spire és a SilverStone műhelyéből

A Cooler Master Cosmos II-es számítógépháza után most újabb két PC kuckó érkezett, amelyek közül az egyiket a SilverStone, a másikat pedig a Spire mérnökei tervezték.

[bold]Megérkezett a SilverStone Temjin TJ08-E

[/bold]

A 2006-ban bemutatott Temjin TJ108-as számítógépház utódjára, a Temjin TJ08-E modell érkezésére egészen mostanáig kellett várni. A 210 x 374 x 385 mm-es mérettel, illetve 5,3 kilogrammos súllyal rendelkező mikro toronyház az mATX, mini-ITX és a mini-DTX formátumú alaplapok fogadására képes. Az acélvázzal rendelkező termék kívül-belül feketében pompázik, előlapja pedig a képek szerint tetszetős, szálcsiszolt alumíniumból készült.

A kompakt konfigurációk építéséhez ajánlott ház két 5,25 colos külső bővítőhelyet kínál, a ház belsejében pedig egy 2,5 hüvelykes és négy 3,5 hüvelykes bővítőhely lapul. Az alaplapi tálca - amelyen megtaláljuk a szokásos szerelőablakot is - szükség esetén könnyedén kiszerelhető. PCI bővítőhelyekből négyet kapunk, a tápegység pedig a ház hátulján, felül helyezkedik el. A rendszer megfelelő szellőzéséről egy 180 mm-es átmérőjű AP181-es ventilátor gondoskodik, amely 700 RPM és 1200 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel. Igény esetén természetesen a ház hátulján is helyet kaphat egy légkeverő, ám annak beszerzéséről már magunknak kell gondoskodnunk. A ház belsejében egyébként lehetőség van akár 13,25 hüvelyk (33,655 cm) hosszú videokártya elhelyezésére is, processzorhűtőből pedig maximum 165 mm-es magassággal rendelkező példányok alkalmazására van mód.

Az egy év garanciával érkező TJ08-E előlapján két USB 3.0-s port, valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet található. Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 106 dollár körül helyezkedik el.

Megérkezett a Spire Epoxi második revíziója

A Spire mérnökei frissítették a gyártó 2010-ben kiadott Epoxi toronyházát, amellyel a vállalat főként a játékosokat próbálja meghódítani, de rajtuk kívül természetesen egyéb felhasználóknak is ajánlja. A frissített modell most is 580 mm magas és kívül-belül feketében pompázik. Az acélvázzal rendelkező, 13,5 kilogrammos súlyú kuckó előlapja hatalmas perforált felülettel rendelkezik, amely jó hatással van a termék szellőzésére. Perforált felület a bal oldallapon is található

Az mATX és hagyományos ATX alaplapokat fogadó Epoxi rev.2 előlapi portjai a ház tetején kaptak helyet. A csatlakozók között négy USB 2.0-s port, egy eSATA port, valamint a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet található. A termék 5,25 colos bővítőhelyekből ötöt, 3,5 hüvelykes bővítőhelyekből pedig hatot kínál, amelyek természetesen minden esetben szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak. A merevlemez-keretek esetében rezgéselnyelő rögzítési mechanizmust használhatunk, az adattárolók hűtéséről pedig két előlapi ventilátor gondoskodik. A ház természetesen folyadékhűtő rendszerek beszerelését is támogatja.

Az alaplaptálca rendelkezik szerelőablakkal, de a ház ezzel együtt fejlett kábelmenedzsmenttel is segíti a felhasználókat. PCI bővítőhelyekből hetet kapunk, a tápegység pedig a ház hátulján, alul helyezkedik el. A megfelelő szellőzésről összesen hat darab ventilátor gondoskodik, amelyek mind-mind 120 mm-es átmérővel rendelkeznek. A kék LED-es világítással is ellátott légkeverők közül kettő az előlap mögött, három a ház tetején, míg további egy a ház hátulján lapul.

A két év garanciával forgalomba kerülő Epoxi rev.2 már kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 109 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward