Új Steam szolgáltatás: Family Sharing

10 másik fiók tulajdonosának adhatjkuk kölcsön gyűjteményünket

Új Steam szolgáltatás: Family Sharing

A Valve új, Family Sharing nevű szolgáltatással egészíti ki a Steamet, ami lehetővé teszi, hogy egy háztartáson belül több Steames fiók osztozhasson a játékokon. A dolog a következőképp működik: egyvalaki engedélyezi, hogy a számítógépe megossza Steames gyűjteményét 10 családtaggal. Ezek a családtagok aztán játszhatnak a gyűjteménnyel saját Steames fiókjuk alatt, lehetnek saját mentéseik és öcsiket is szerezhetnek maguknak.

A játékokkal azonban egyszerre csak egyvalaki játszhat, és aki megosztotta őket mindig elsőbbséget élvez. Ha ő megjelenik, és valaki épp játszik az egyik játékával, az illetőnek természetesen lesz ideje rendesen kilépni, a rendszer időben figyelmeztetni fogja. Ez a fajta családi megosztás maximum 10 különböző számítógépre lesz érvényes.

A játékokat nem oszthatjuk meg egyesével, csak egész gyűjteményünket adhatjuk ilyen módon kölcsön, nem minden játék lesz azonban megosztható (pl. azok nem, amelyekhez külön előfizetés szükséges, ill. a régiókorlátos tartalmak). A DLC-ket ugyanúgy meg lehet osztani, mint a játékokat. Aki kölcsönkapott egy játékot, az magának nem vásárolhat hozzá DLC-t, csak ha ő is megvette az alapjátékot.

A rendszert a végső bevetés előtt persze még tesztelni kell, a bétára már lehet is jelentkezni a Steam Family Sharing csoporthoz való csatlakozással. A jelentkezők közül ezret fognak kiválasztani a teszthez, amely szeptember közepén fog lezajlani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward