Shop menü

ÚJ SILICON POWER KÜLSŐ MEREVLEMEZEK, AKÁR 5 TB-OS ADATTÁROLÓ KAPACITÁSSAL IS

Az S05-ös modellek között 1 TB-os, 2 TB-os, 4 TB-os és 5 TB-os adattároló kapacitással rendelkező példányokat találunk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új Silicon Power külső merevlemezek, akár 5 TB-os adattároló kapacitással is

A Silicon Power elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy új hordozható merevlemez-sorozattal bővítse kínálatát a Stream S05-ös család formájában, amelynek tagjai akár 5 TB-os adattároló kapacitást is kínálhatnak, az adott rendszerhez pedig USB 3.2 Gen1 Type-A porton keresztül kapcsolódhatnak.

Galéria megnyitása

A műanyag házzal rendelkező termékek feketében érkeznek és igazából két külön részre osztotta őket a gyártó. Az S05 két tagból áll, amelyek 1 TB-os és 2 TB-os adattároló kapacitást kínálnak, 144 grammot nyomnak a mérlegen. Ezek a meghajtók 126,5 milliméter hosszúak, 79,8 milliméter szélesek és 15 milliméter magasak. A sorozaton belül a másik „alcsalád” az S05L nevet viseli, ez már 4 TB-os és 5 TB-os modelleket tartalmaz.

A nagyobb adattároló kapacitású példányok 126,5 milliméter hosszúak, 79,5 milliméter szélesek és 23,5 milliméter magasak, tömegük pedig 100 grammal több, azaz 244 gramm. A házban mindkét esetben 2,5 hüvelykes formátumú merevlemez lapul, ám az nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mekkora adatátviteli sebesség elérésére képesek.

Galéria megnyitása

Az S05-ös sorozat összes tagja kompatibilis a Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 és 11-es, valamint a macOS 10.5.x, illetve a Linux 2.6.x alapú operációs rendszerekkel, és természetesen visszafelé kompatibilisek a régebbi USB szabványokkal is, egészen a 2.0-s kiadásig bezárólag.

A 230 milliméteres USB Type-A->Type-C kábellel ellátott külső merevlemezek természetesen egyetlen kábelen keresztül oldják meg az adatátvitelt és a tápellátás biztosítását is, valamint jár hozzájuk gyári szoftver, ami egyebek mellett adatmentésre, adattitkosításra és sok minden másra is használható. Igény esetén a meghajtókat egyedi dizájnnal is el lehet érni, ha felkeressük a gyártót.

A 3 év jótállással forgalomba kerülő külső adattárolók várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban sajnos nem adott tájékoztatást a gyártó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére