Új sci-fi játékon dolgozott a Sony Santa Monica

A törölt projekt egy teljesen új sci-fi lett volna, ami valaki szerint nagyon jól nézett ki, valaki szerint viszont megérett a kukára.

Új sci-fi játékon dolgozott a Sony Santa Monica

A tegnapi aprókban már megírtuk, hogy majdnem biztosan a Stig Asmussen által vezetett "harmadik" csapat teljesen új játéka volt az, ami áldozatul esett, és ebből a csapatból távozott 50 dolgozó is. Mára azonban már újabb infómorzsák landoltak az internet különböző szegleteiben, melyek más fényt vetnek a dolgokra.

A kiváló iparági kapcsolatokkal rendelkező NeoGAF fórumozó, Shinobi602 szerint a törölt projekt tényleg egy teljesen új játék volt, ráadásul egy igen-igen egyedi sci-fi, és az egész koncepció egyszerűen nagyon jól hangzott. "A legrosszabb, hogy a tervek szerint az E3-on jelentették volna be, szóval valami nagyon komoly dolognak kellett történnie, hogy eltörölték."

Érdemes megemlíteni, hogy a Battlestar Galactica írója, Michael Angeli már hónapok óta a Sony Santa Monicánál dolgozott, s habár hivatalos megerősítés még nincs (és valószínűleg nem is lesz) róla, Shinobi úgy tudja, Angeli a most törölt projekthez írta a történetet. Azonban a már elkészült anyagokat megőrzik, így nincs kizárva, hogy később egy másik játékhoz felhasználják őket. Shinobi ezen felül úgy tudja, továbbra is készül egy teljesen új játék a Santa Monicánál, valamint egy God of War is - az egyik projekten a Cory Barlog által vezetett "all-star" csapat tevékenykedik, a másikon pedig a God of War: Ascensiont készítő brigád.

Érdekes módon azonban egy másik iparági bennfentes, FamousMortimer úgy tudja, a törölt sci-fi projekt közel sem volt olyan jó, és nem véletlenül törölték, sőt, az utasítás egyenesen a stúdió igazgatójától, Shannon Studstilltől érkezett. FamousMortimer szerint a csapat tartotta a fejlesztési ütemtervet és elérte az ahhoz szükséges állapotot a játék, hogy komoly játékmenet-teszteléseket végezzenek rajta, ami sajnos nem végződött túl jó eredményekkel. "Aki látta a játékot, nem gondolja, hogy nagy veszteség volt eltörölni. Sőt, mindenki számíthatott rá. Ami a meglepő, hogy kirúgták a csapat nagy részét."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward