Új PS3 firmware: Viszlát, Linux!

Letölthetővé vált a vitatott új 3.21-es PlayStation 3 firmware frissítés, amit még a hét elején harangoztak be. Már megszokhattuk, hogy az új frissítéssel új lehetőségeket implementálnak a rendszerbe, tovább csiszolják, hogy mi könnyebben, illetve még több dologra használhassuk.

Új PS3 firmware: Viszlát, Linux!

Letölthetővé vált a vitatott 3.21-es PlayStation 3 firmware frissítés, amit még a hét elején harangoztak be. Már megszokhattuk, hogy az új frissítéssel új lehetőségeket implementálnak a rendszerbe, tovább csiszolják, hogy mi könnyebben, illetve még több dologra használhassuk.

Ez a frissítés ellentmond ennek a konvenciónak, a 3.21 ugyanis megfoszt minket egy opciótól, méghozzá a másik operációs rendszer telepítésének lehetőségétől. Ez egyébként a vékony PS3-maknál már eleve ki volt véve, szóval így "csak" a régi vas felhasználóit rövidítették meg. A Sony a döntést biztonsági okokkal magyarázta, feltevések szerint a hacker GeoHot "áttörése" okozta az aggodalmat, akinek sikerült átfúrnia magát a konzol első védelmi vonalán Linux alól.

A cég azt javasolta mindazoknak, akik éltek az operációs rendszer telepítésének lehetőségével, hogy ne fogadják el a frissítést, de figyelmeztette őket, hogy emiatt nem tudnak majd bejelentkezni a PlayStation Networkre, olyan Blu-ray filmeket játszani amikhez 3.21-es firmware kell, másolásvédett videókhoz hozzáférni vagy bármilyen új feature-t használni ami majd az ezt követő frissítésekben jön a rendszerhez. (Magyarul éppen csak a lelkét vesztené el a konzol...).

A frissítés tehát egy megelőző csapás egy lehetséges törés ellen, akit mélyebben érdekel a téma, annak ajánljuk az Eurogamer elemzését!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward