Shop menü

ÚJ PROCESSZORFEJLESZTŐ KÖZPONTOT NYIT IZRAELBEN AZ APPLE

Az országban már van két ilyen központ, ám hamarosan Jeruzsálemben is nyílik egy.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Új processzorfejlesztő központot nyit Izraelben az Apple

Az Apple a jelek szerint hosszabb távra kötelezte el magát az ARM architektúra mellett, amely 2020 novemberében debütált a vállalat termékpalettáján, amikor az első Apple Silicon alapú termékek megjelentek. Ezek még az M1-es lapkát használták, ennek azóta két további variánsa is megjelent, sőt, nemrégiben elkészült a második generációs megoldás is, ami az M2 nevet kapta. A vállalat az új processzorok fejlesztésének zökkenőmentes biztosítása érdekében úgy döntött nemrég, hogy bővítik az Izraelben található, főként kutatásra és fejlesztésre használatos központok számát, vagyis a már meglévő kettő mellé egy harmadikat is létrehoznak.

Izraelben eddig Herliya és Haifa területén működött két kutatással és fejlesztéssel foglalkozó központ, ám már egy harmadik megnyitása is zajlik, ez pedig Jeruzsálemben kaphat helyet. Az információk szerint már az eddig meglévő kutatási és fejlesztési központok is komoly jelentőséggel bírtak az Apple Silicon generáció fejlesztésével kapcsolatos munkák során, lényegében meghatározó hatást gyakoroltak az izraeli központok az M1-es chip fejlesztésére, de természetesen nemcsak itt, hanem a többi központban is foglalkoztak a témával, így a csoportok munkáinak gyümölcsei összeadódtak.

Egyelőre Izraelben nagyjából 2000 mérnököt foglalkoztat az Apple, a nyitott álláshelyek mennyisége 100 felett helyezkedik el. Az nem derült ki, hogy az új, Jeruzsálemben nyíló kutató-fejlesztő központban pontosan hány mérnök dolgozhat. Amennyiben a jelenleg 2000 fős munkaerő egyenlő számban oszlik el a két kutató-fejlesztő központban, akkor jó eséllyel 1000-1000 mérnöknek adnak munkát, a megnyíló központon keresztül pedig további 1000 állást kínálhat a vállalat.

Az Apple tehát hosszútávra rendezkedett be az ARM alapú megoldásokkal, az utóbbi időben pedig tovább távolodott az Inteltől, nemrégiben az utolsó inteles chipet is eltávolították a MacBook sorozat legújabb tagjainak fedélzetéről, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére