Új processzor- és rendszerhűtők

A nyári nagy meleg próbára teszi a rendszerek hűtését, így ha hűtés szempontjából akármilyen hiányossággal küzd egy rendszer, akkor az ebben a nagy melegben szinte biztosan kijön. Ezt a különböző vállalatok is tudják, így sorra dobják piacra újabbnál-újabb hűtőiket, legyen szó videokártya-, processzor vagy akár rendszerhűtőről. Ezúttal Az Aerocool legfrissebb rendszerhűtő ventilátorairól, valamint a Thermalright legújabb processzorhűtőjéről érkeztek friss, ropogós hírek.

Új processzor- és rendszerhűtők

A nyári nagy meleg erősen próbára teszi a gépeket, így ha hűtés szempontjából akármilyen hiányossággal küzd egy rendszer, akkor az most biztos előjön. Ezt a különböző vállalatok is tudják, így sorra dobják piacra újabbnál-újabb hűtőiket, legyen szó videokártya-, processzor vagy akár rendszerhűtőről. Ezúttal Az Aerocool legfrissebb rendszerhűtő ventilátorairól, valamint a Thermalright legújabb processzorhűtőjéről érkeztek friss, ropogós hírek.

[bold]Thermaright MUX-120 Black: régi-új CPU hűtő

[/bold]A Thermalright legfrissebb alkotása a Mux-120 Black nevet viseli és tulajdonképpen ugyanazokra az alapokra épül, mint a 2009 szeptemberében bemutatott MUX-120-as változat, azzal a különbséggel, hogy a friss jövevény elődjével ellentétben már feketében pompázik. A hűtő alumínium lamellái nikkel borítást és fekete festést viselnek, előttük pedig egy 120 mm-es átmérőjű X-Silent ventilátor helyezkedik el.

A hűtő 133 x 38 x 160 mm-es mérettel bír, súlya pedig nem kevesebb, mint 670 gramm. A rézből készült talpazattól összesen négy darab hőcső vezeti el a processzor által termelt hőt az alumínium lamellákról, ahonnan a fent említett, 600 RPM és 1300 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemelő ventilátor fújja le azt. A ventilátor működés közben fordulatszámtól függően 17 és 25 dB(A) közötti zajszinttel rendelkezik.

Az újdonság az Intel LGA-775/1156/1366-os processzorfoglalataival kompatibilis.

[bold]

Aerocool Shark Series: új ventilátorok 15 lapáttal

[/bold]Az Aerocool egy új ventilátor családdal kedveskedik a felhasználók számára, amely a Shark Series nevet kapta. Az újdonságok között 120 mm-es és 140 mm-es átmérővel büszkélkedő termékek egyaránt jelen vannak, amelyek 82,6 CFM, illetve 96,5 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, természetesen maximális fordulatszámon. Ehhez a teljesítményhez sorrendben 26,5 dB(A) és 29,6 dB(A) zajszint tartozik.

A ventilátorok kétféle módban képesek üzemelni: „Power mode” esetén maximális fordulatszámmal és teljesítménnyel állnak a felhasználók rendelkezésére, de aki a csendet szereti, az a mellékelt feszültségcsökkentő kábel segítségével „Silence”, vagyis csendes módba kapcsolhatja az egységeket. A kábel tulajdonképpen egy ellenállást tartalmaz csak úgy, mint ahogy azt például a Noctua termékeinél már megszokhattuk.

A Shark családban helyet foglaló légkeverők kétféle fekete (Evil Black és Opaque Black), valamint piros vagy kék lapáttal ellátott kivitelben kerülnek forgalomba. A gyártó a termékekhez négy darab, gumiból készült rögzítőt, valamin négy acélcsavart egyaránt mellékel. A szeptemberben forgalomba kerülő újdonságok közül a 120 mm-es változat 12,90 euróért, míg a 140 mm-es egység 15,90 euróért lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward