Új Phenom II X4-es CPU-k 95W-os TPD-vel

Az AMD Phenom II-es processzorai az elmúlt idők folyamán bebizonyították, hogy versenyképesek a legtöbb Intel Core 2 Quad processzorral, de az egységek még mindig sok esetben többet fogyasztanak, mint a rivális megoldásai. A legfrissebb hírek szerint ez utóbbi kijelentés hamarosan a múlté lesz, ugyanis az AMD a jelenleg alkalmazott 125W-os TDP helyett hamarosan 95W-os TDP-vel rendelkező Phenom II-es újdonságot is piacra dob. Az Intel Core 2 Quad modelljei is hasonló fogyasztás mellett üzemelnek, leszámítva az energiatakarékos „s” sorozatot.

Új Phenom II X4-es CPU-k 95W-os TPD-vel

Az AMD Phenom II-es processzorai az elmúlt idők folyamán bebizonyították, hogy versenyképesek a legtöbb Intel Core 2 Quad processzorral, de az egységek még mindig sok esetben többet fogyasztanak, mint a rivális megoldásai. A legfrissebb hírek szerint ez utóbbi kijelentés hamarosan a múlté lesz, ugyanis az AMD a jelenleg alkalmazott 125W-os TDP helyett hamarosan 95W-os TDP-vel rendelkező, magas órajelű Phenom II-es újdonságot is piacra dob. Az Intel Core 2 Quad modelljei is hasonló fogyasztás mellett üzemelnek, leszámítva az energiatakarékos „s” sorozatot.

Az információk alapján a következő negyedév folyamán rögtön kétféle Phenom II-es processzor érkezik, amelyek 95W-os fogyasztás mellett működnek. Az újdonságok 2,8 GHz-es és 3 GHz-es órajellel bírnak majd csak úgy, mint a forgalomban lévő Phenom II X4 920-as és 940-es modellek. Az alacsonyabb fogyasztással működő Phenom II X4-esek a következő negyedév közepe felé, azaz valamikor augusztusban kerülhetnek a boltok polcaira. A 3 GHz-es modell esetében a gyártó ahelyett, hogy egy teljesen új terméket jelentene be, egyszerűen leváltja majd a 125W-os Phenom II X4-es modellt az új, alacsonyabb fogyasztású megoldásra.

Természetesen az AMD műhelyében nem csak ezek a processzorok készülnek. A vállalat 65W-os TDP-vel büszkélkedő négymagos Phenom II-es processzorokon és 45W-os négymagos Athlon II-es központi egységeken is dolgozik. Ezek az energiatakarékos modellek maximum 2,5 GHz-es órajellel rendelkezhetnek majd és várhatóan még az új, 95W-os Phenom II X4-es megoldások előtt kerülnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward