Új kézben a Dark Souls fejlesztője

Japán egyik legnagyobb kiadója, a Kadokawa megvásárolta a From Software-t.

Új kézben a Dark Souls fejlesztője

Új tulajdonosa lett a Dark Souls és a Dark Souls 2 fejlesztőjének, a From Software-nek. A japán stúdiót a Kadokawa kiadó vásárolta meg. A május 21-én véglegesített szerződés alapján a Kadokawáé lesz a From Software részvényeinek 80%-a. Azt nem tudni, hogy a stúdió mekkora összegért cserélt gazdát.

A From Sofware eddig független fejlesztőként működött, legtöbb játékukat, mint pl. a Dark Souls 2-t a Bandai Namco adta ki, míg más címeiket a Sega jelentette meg. A Dark Souls első része Japánban még a From saját kiadásában jött ki. A From Software nyugaton leginkább a Dark Soulsnak köszönheti népszerűségét és ismertségét, pedig az 1986-ban alapított stúdió nevéhez több nagyobb játék is fűződik, mint pl. a mechás akció széria, az Armored Core, amely már a 15. résznél tart, és a szintén hosszú életű ninja sorozat, a Tenchu.

A Kadokawa csoport több kiadóból is áll, melyek nemcsak játékokkal, hanem filmekkel és magazinokkal is foglalkoznak. Ők adták ki Suda51 több játékát is, pl. a Lollipop Chainshawt, de saját fejlesztésű címek megjelentetésével is foglalkoznak, mint pl. a Natural Doctrine című stratégiai játék, amely PS3-ra, PS4-re és PS Vitára fog megjelenni.

A From Software főnöke, Naotoshi Zin elmondta, hogy az üzlet mindkét cégnek hasznára lesz, és jót fog tenni a játékok fejlesztésének. Három pontban foglalta össze a kiadóval való társulás előnyeit: még több platformon tudnak megjelenni, jobb kapcsolatot tudnak tartani a hazai és külföldi régiókkal, és össze tudják kapcsolni a különböző tartalmakat. "Innentől kezdve az új rendszerben részletesebben kidolgozott játékokat fogunk tudni készíteni" - nyilatkozta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward