Új játékmódokkal bővült a Doom

Egyjátékos és multiplayer módokat is kaptunk az ingyenes frissítéssel, de a SnapMap is bővült.

Új játékmódokkal bővült a Doom

Megérkezett a Doom negyedik ingyenes frissítése, és ezúttal az id Software emberei igen-igen bőkezűek voltak hozzánk - kaptunk ugyanis új játékmódokat, és a pályakészítőbe is bekerült pár extra dolog. Ez pedig dicséretes, hiszen manapság az ilyen dolgokat fizetős DLC-ként szokták kiadni a stúdiók.

Először is, az egyjátékos kampány most már végigjátszható az új Arcade Mode-ban, ahol tulajdonképpen az a célunk, hogy minél több pontot összegyűjtsünk az egyes kihívások teljesítésével - a pontokat pedig aztán a leaderboardon mérhetjük össze a többiekkel. Ebben a módban minden fegyver, rúna, fejlesztés és felszerelés nyitva áll mindenki előtt. Mielőtt belevágunk egy-egy szakaszba, meghatározhatjuk a külsőnket és a felszerelésünket, majd belevághatunk a pontgyűjtésbe az egymás utáni gyors gyilkolásokkal, szorzók elérésével és a sebzés elkerülésével.

A multiplayer sem maradt újdonságok nélkül, itt két új játékmódot kapunk. Az egyik a Possession, ahol a tengerészgyalogosok a Prowler démonok ellen harcolnak. Azonban ha egy emberi katona meghalt, akkor démonként éled újjá, így a tengerészgyalogosoknak a túlélés a céljuk, a démonoknak pedig az, hogy mindenkit az ő oldalukra állítsanak.

A másik új mód a Bloodrush, melynek lényege, hogy minden játékos egy vírusfertőzéssel indul, ami folyamatosan szívja le a Bloodrush-skálánkat - és csak gyilkolások valamint asszisztálások segítségével tudjuk visszatölteni. Ha meghaltunk, még gyorsabban csökken majd a Bloodrush-unk, és ha végleg elfogyott, akkor nincs több újraéledés a számunkra. Ezen kívül a meccs előrehaladásával mindenkinek egyre gyorsabban fogyatkozik majd a Bloodrush, így a meccsek nem húzódhatnak el a végtelenig. Az utolsó életben maradt játékos nyer.

Ami a pályakészítést illeti: bekerült a SnapMap szerkesztőbe egy csomagnyi textúra a klasszikus Doomból, így most már semmi akadálya annak, hogy újraalkossuk régi kedvenc pályáinkat. Sőt, az id Sofware már el is készített néhányat, melyekből lehet inspirációt meríteni. Ezen kívül mostantól könnyebben értékelhetők és ajánlhatók a különböző SnapMap-pályák, és feliratkozhatunk egy-egy készítőre is, ha nyomon akarjuk követni a munkásságát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward