Új hálózati adattárolók a QNAP-tól

Új hálózati adattárolók a QNAP-tól

A QNAP Systems mérnökei elkészültek a gyártó legfrissebb hálózati adattárolóival, amelyek mind a Turbo NAS családban foglalnak helyet, ám eltérő felhasználói rétegeket vesznek célba. A friss termékek között egy egylemezes (TS-112), egy kétlemezes (TS-212) és egy négylemezes modellt találunk (TS-412), amelyeket a gyártó otthoni felhasználók és kisvállalkozások számára egyaránt ajánl.

Mind a három NAS esetében lehetőség van 3,5 hüvelykes asztali SATA (1,5 Gbps/3 Gbps) merevlemez alkalmazására, de a négylemezes TS-412-es NAS-nál igény esetén akár 2,5 hüvelykes merevlemezeket is használhatunk. Merevlemezből maximum 2 TB-os adattároló kapacitást kínáló modellekkel pakolhatjuk tele a hálózati adattárolókat, így a TS-112 2 TB-nyi, a TS212 4 TB-nyi, míg a négylemezes TS-412 már akár 8 TB-nyi tárhelyet is kínálhat. A hálózati adattárolók 256 MB-nyi DDR2-es memóriával gazdálkodnak és egy 1,2 GHz-es Marvell 6281-es processzort tartalmaznak. A TS-112-es és TS-212-es modellek egy Gigabites Ethernet csatlakozót tartalmaznak, míg TS-412-es társuknál már két darab GbE port áll rendelkezésre. A TS-112-es és TS 212-es példányok három darab USB 2.0-s portot tartalmaznak, TS-412-es társuknál pedig már négy darab USB 2.0-s csatlakozó és két eSATA port is rendelkezésre áll. Az USB portokhoz nyomtatószerver, UPS és USB HUB támogatás egyaránt jár, bármelyik modellről is legyen szó.

Az új hálózati adattárolók közül a kétlemezes példány RAID 0/1 és JBOD, a négylemezes változat pedig RAID 0/1/5/6/5 + Hot Spare és JBOD támogatással érkezik. Utóbbi esetében a fiókos kivitelnek és a Hot-Swap támogatásnak köszönhetően akár a NAS működése közben is cserélhetünk adattárolót.

Az újdonságok fájlszerverrel, UPnP média szerverrel (Twonky Media) és DLNA támogatással egyaránt rendelkeznek. A NAS-ok FTP szervert, webes fájlmenedzsert, távoli elérést és adatmentéssel kapcsolatos szolgáltatásokat egyaránt kínálnak.

A QNAP friss hálózati adattárolói már elérhetőek kereskedelmi forgalomban, a TS-112-es modell 179 dollárba, a TS-212-es példány 259 dollárba, míg a TS-412-es modell 459 dollárba kerül. Az alábbi hivatkozások segítségével az újdonságokkal kapcsolatban további információkhoz is juthatnak az érdeklődők.

 

[list type="unordered"]

[*]QNAP TS-112

[*]QNAP TS-212

[*]QNAP TS-412

[/list]

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward