Új gyárat épít a Toshiba Memory

Az új üzem a tervek szerint 2020-ban állhat tömegtermelésbe, építésében pedig a Western Digital is részt vehet, legalábbis a tavalyi tervek még erről szóltak.

Új gyárat épít a Toshiba Memory

A Toshiba Memory, amely éppen a napokban válik függetlenné az anyacégtől, vagyis a Toshibától, bejelentette, új üzem építésébe kezd, amelyben BiCS 3D NAND Flash lapkák készülhetnek majd. Az építkezés várhatóan július folyamán indulhat meg.

Galéria megnyitása Toshiba FAB6 Yokkaichi területén Az új gyár furcsa módon nem Yokkaichiben, Mie prefektúra területén kap helyet, ahogy az eddigi üzemek, hanem Iwate prefektúrában, Kitakami városában. Az üzem földrengés-biztos szerkezetet alkalmaz, építésénél pedig odafigyelnek a környezetterhelés minél nagyobb arányú csökkentésére is: energiahatékony berendezés kap helyet benne és a felhasznált anyagok is környezetbarátok lesznek, amennyire ezt a lehetőségek engedik. Az építkezés várhatóan 2019 nyaráig tarthat, azaz akkora válik szerkezetkésszé az üzemcsarnok, de utána még a gyártósorokat és a különböző kiszolgáló rendszereket is telepíteni kell, ami tovább kettő vagy három negyedévet vehet igénybe. A gyártósorok az új üzemnél is igénybe veszik a mesterséges intelligencia előnyeit, amelynek köszönhetően hatékonyabb a termelés-irányítás, így a produktivitás is emelkedik.

A berendezéssel kapcsolatos végleges döntéseket csak később hozzák meg a vállalat illetékesei, így a várható termelőkapacitással kapcsolatban is csak később állhatnak rendelkezésre információk. Minden attól függ majd, milyen piaci igényeket vázolnak fel a távolabbi előrejelzések, ugyanis ezekhez igazítják a termelést is. A projektben várhatóan a Western Digital is részt vesz majd, legalábbis tavaly még erről számolt be a vállalat, ám azóta nem jelent meg hivatalos sajtóközlemény a témában, így egyelőre nem tudható, hogyan néznek ki az aktuális elképzelések.

Amennyiben minden a terveknek megfelelően halad, az új üzem 2020-ban állhat termelésbe. A Toshiba Memory várhatóan június elsején válhat független céggé, ugyanis ekkor zárul le a korábban kezdeményezett értékesítési tranzakció, amire már minden érintett hivatalos szerv áldását adta – beleértve a kínai szerveket is, amelyek a legtovább „ültek az ügyön”.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward