Új GTX 1060-assal válaszol az Nvidia az RX 590-re

Az Nvidia a jelek szerint gyorsan összedob egy újabb GeForce GTX 1060-as variánst.

Új GTX 1060-assal válaszol az Nvidia az RX 590-re

Az AMD a korábbi pletykák alapján egy Radeon RX 590-es videokártya bemutatására készül, ami a Polaris GPU újabb, energiahatékonyabb revíziójára támaszkodhat. Az új videokártya teljesítményével kapcsolatban a napokban már megjelent egy 3DMark teszt, ami ugyantúl sokat nem árul el, valamelyest azonban mégis bizonyítja a Radeon RX 590 létezését, még ha nem is hivatalosan (a VideoCardz pedig azóta egy ASUS STRIX szériás RX 590-esről közölt pletykákat). Az AMD újdonsága az ünnepi szezon alkalmával a még forgalomban lévő GeForce GTX 1060-as modellek vitorlájából prólbál majd kifogni némi szelet, amit a legfrissebb információk szerint az Nvidia sem hagy szó nélkül.

Az Nvidia egy újabb GeForce GTX 1060-as videokártyát indíthat harcba a Radeon RX 590 ellen, amely a korábbi GDDR5-ös helyett már GDDR5X típusú fedélzeti memóriát használ. Az aktuális GeForce GTX 1060-as kínálatban a 6 GB-os modell 8 GHz-es GDDR5-ös fedélzeti memóriával tölti meg 192-bit széles memória-adatsínjét, ami 192 GB/s-os memória-sávszélességet eredményez. Korábban készült egy gyorsabb, 9 GHz-es GDDR5-ös fedélzeti memóriával szerelt variáns is, ami már 211 GB/s-os memória-sávszélességgel dolgozhatott, ám ez a modell hamar eltűnt a boltok polcairól.

Galéria megnyitása

Az Nvidia legújabb 6 GB-os GeForce GTX 1060-asa ehhez képest már GDDR5X típusú fedélzeti memóriát foghat munkára, ami jó eséllyel 10 GHz-es effektív órajelen ketyeg, így 240 GB/s-os memória-sávszélesség elérésére nyílik lehetőség. Elviekben a 11 GHz-es GDDR5X memórialapkák bevetésére is van lehetőség, ami 264 GB/s-os memória-sávszélességet eredményezne, ám ezek a memórialapkák sajnos sokba kerülnek, így ebben a szegmensben nincs sok esély arra, hogy tényleg köréjük épül az új GTX 1060 variáns.

Az biztos tehát, hogy az új modell érkezik, hiszen a GeForce GTX 1060 gyári weboldala frissült, így már a GDDR5X alapú modellt is megemlíti a táblázat, pontos adatokat azonban egyelőre nem közöl. Remélhetőleg az újdonság pontos specifikációjáról is rövidesen lehull a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap